- Jeg har ikke noe behov for å vise meg fram

Ingebrigtsen-brødrene blir stadig mer populære.

PROFILER: Henrik og Filip Ingebrigtsen er to av de mest spennende navnene i norsk friidrett. Nå ser de tilbake på en god sesong. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
PROFILER: Henrik og Filip Ingebrigtsen er to av de mest spennende navnene i norsk friidrett. Nå ser de tilbake på en god sesong. Foto: Fredrik Ø. SandbergVis mer

SKYTTA/OSLO (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen (22) ser tilbake på en god sesong etter at han satte norsk rekord på 1 500 meter med 3.33,95 i sommer.

Nå er han en av Norges store profiler.

- Det har vært en god sesong, men neste år skal jeg bli ennå bedre, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ny avtale Sammen med talentet og broren Filip (20) er guttene fra Sandnes to av de mest spennende i norsk friidrett. I dag undertegnet begge en ettårsavtale med Subaru Norge.

- Da jeg fikk førerkort kjørte jeg rundt i en Golf med full styling og to store høyttalere i bagasjerommet. Vi er glade i biler. Vi kjører mye til treningssamlinger rundt i hele Norge, sier Henrik Ingebrigtsen.

Men friidrettsutøveren er ikke av typen som drømmer om en Porsche eller Ferrari i garasjen.

- Jeg har ikke noe behov for å vise meg fram i en sportsbil, men vil heller ha en bil jeg kan ta med på grusveier i skogen og skamkjøre. Det er ytelsen som gjelder, sier Ingebrigtsen med et smil.

Vinnerinstinkt Ingebrigtsen slo igjennom med EM-gull på 1 500 meter i Helsingfors i 2012. I august i år ble han nummer åtte i Moskva-VM.

- Nå er jeg etablert blant de beste i verden og målet er å bli ennå bedre. Jeg setter ikke opp mål som jeg vet jeg ikke kan nå, sier han.

Samtidig er broren Filip en av de store kometene i norsk friidrett.

- Jeg har hatt en god sesong. Det neste målet mitt er EM neste år, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

I VM: Henrik Ingbrigtsen under semifinalen i VM i Moskva tidligere i år. Han ble nummer åtte i finalen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I VM: Henrik Ingbrigtsen under semifinalen i VM i Moskva tidligere i år. Han ble nummer åtte i finalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Nå er jeg inne i en rolig periode av sesongen - men mitt første seniormesterskap neste år blir veldig viktig, sier han.

Terreng-EM Selv om friidrettssesongen er over, er det ikke tid for hvile for Henrik. Blant annet skal storebror Ingebrigtsen delta i EM i terrengløp i Serbia i desember.

- Jeg har store forventninger og vil kjempe om et gull. Akkurat nå føler jeg meg i god form og reiser dit for å vinne, sier han.

Og han reiser til Beograd som tittelforsvarer etter at han vant U23-gull i Budapest i fjor vinter.

- Jeg trener jo hele året og har rundt to måneder der jeg ikke er i full trening eller i konkurranse. Dette er noe jeg ser fram til, sier Henrik Ingebrigtsen.

Subaru Norge signerte i dag en avtale på ett år med brødrene Ingebrigtsen og langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

I NM: Filip Ingebrigtsen vinner 1500 meter under NM i Tønsberg.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I NM: Filip Ingebrigtsen vinner 1500 meter under NM i Tønsberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer