- Jeg har ikke noe fasitsvar til Ole Gunnar. Dette ordner han selv

Rekdal vil ikke gi Solskjær nedrykksråd.

MENER ENGA ER PÅ RETT VEI: Kjetil Rekdal syns Vålerenga begynner å likne på det laget han vil at det skal være. Men han kommer ikke med råd til Ole Gunnar Solskjær til tross for at de to snakker ofte på telefon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
MENER ENGA ER PÅ RETT VEI: Kjetil Rekdal syns Vålerenga begynner å likne på det laget han vil at det skal være. Men han kommer ikke med råd til Ole Gunnar Solskjær til tross for at de to snakker ofte på telefon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har omtalt snakker Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og Molde-manager Ole Gunnar Solskjær sammen på telefon rett som det er.

- Vi snakker om alt. Om fotballen og situasjonen vi er i, hva slags grep vi skal ta, hvordan vi skal framstå og opplevelsen av det som har skjedd. Jeg tror det er bra for oss begge at vi har en å sparre med. Nå har både Ole Gunnar og jeg et fantastisk team. Det er ikke sånn at vi ikke diskuterer med dem, men kanskje kan du få et innspill som gjør at en brikke fall på plass og hjelper litt, sa Rekdal til Dagbladet  16. april om samtalene med Solskjær.

Siden Tippeligastarten har imidlertid ikke kommunikasjonen mellom de to vært spesielt lystig.

Gir ikke råd
Molde ligger som kjent aller sist i serien, med to poeng på sju kamper, mens Vålerenga har tatt seg opp til 11. plass etter to strake seirer.

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener Ole Gunnar Solskjær bør vurdere sin egen stilling, og at det ikke er bedring å spore i Moldes prestasjoner.

Rekdal forteller at han fortsatt snakker med Solskjær fortløpende, men han ønsker ikke å komme med noe råd til kompisen.

- Vi blander oss ikke borti hverandres jobb, men vi har hatt kontakt i mange år, så det er naturlig at vi snakker om ting. Jeg så kampen i går (Start-Molde 1-1, journ.anm.), og uavgjort var korrekt sett ut fra sjanser og spill. Jeg har ikke noe fasitsvar til Ole Gunnar. Dette ordner han selv, sier Rekdal om Moldes situasjon.

Spilte på seg selvtillit
Solskjærs lag ser ut til å slite voldsomt med selvtilliten, men det er ikke mange ukene siden Rekdals Vålerenga tilsynelatende heller ikke hadde veldig stor tro på egne ferdigheter.

SLITER: Ole Gunnar Solskjærs Molde ligger desidert sist i Tippeligaen, men han får ikke nedrykksråd av kompis Kjetil Rekdal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
SLITER: Ole Gunnar Solskjærs Molde ligger desidert sist i Tippeligaen, men han får ikke nedrykksråd av kompis Kjetil Rekdal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

- Molde sliter nok litt med selvtilliten, men det er ikke lenger enn to uker siden vi sleit fælt med det heller, sier Rekdal.

- Nå begynner ting å komme litt på plass for oss, men nivået vårt over 90 minutter er fortsatt ikke bra nok. Vi har fortsatt en jobb å gjøre med å få mer ut av det som er her. Det er en prosess vi må gjennom. Vi må få i gang en struktur og en stabilitet, med godt trente spillere og konkurranse om plassene. Alt må trigges på plass. Vi får se om vi klarer å ta det siste steget, sier Vålerenga-sjefen videre.

Oslo-laget kan ta sin tredje strake seier i serien i morgen, men Rekdal påpeker at Hønefoss er langt fra et enkelt lag å slå.

- Det er ingen enkle kamper i Tippeligaen. Det blir fysisk tøft og det er lite som vil skille. Vi skal være klar over at vi har et stykke igjen til det nivået hvor vi kan kalle oss for friskmeldte, eller hvor vi kan tilfredsstille det nivået som denne klubben har som ambisjon å være på.