- Jeg har ikke noe liv

Tina Øvland (28) er tidligere NM-vinner i judo og eliteseriespiller i fotball. I dag veier den 158 centimeter høye jenta 28 kilo og vet ikke om hun lever til neste jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har ikke noe liv. Jeg lever fra dag til dag. Akkurat nå klarer jeg ikke å tenke meg noen framtid, sier Tina Øvland til Dagbladet.

I tenårene varmet lysluggen fra Songdalen utenfor Kristiansand mange fotballhjerter med sin målteft, styrke og ikke minst teknikk for Donn-jentene. Hun ble spådd en lovende fotballkarriere og i 1994 spilte hun cupfinale for Donn. Året etter var det slutt. Kroppen tålte ikke mer.

I dag består det daglige inntaket av mat av lettvarianten av rett-i-koppen, en loffskive med tomat og litervis med kalorifri brus. Terapeutene er lettet hver gang hun dukker opp til avtalt time.

- «Du har flere liv en katten», sier de til henne.

Kollapset

Det begynte med at hun ville gå ned en vektklasse i judo - fra 54 til 52. Som 17-åring presset hun seg ned til 50 og deretter til den laveste vektklassen, 48 kilo. Slik fortsatte det inntil hun kollapset hos en venninne 16. mai i år. Tina var 28 kilo og totalt avmagret.

Siden har hun gått jevnlig til behandling på Vest-Agder sykehus. Hun har også vært på Modum bad og gått i terapi. Uten resultat. Etter jul skal hun prøve et behandlingsopplegg i Sverige og håper at hjelpen der kan redde henne fra døden. På den andre siden håper hun å bli sendt hjem samme dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer