Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania 1-1

- Jeg har ikke opplevd det før

Ødegaard hyller Ullevaal-publikum etter 1-1 mot Spania. Håpet om EM-sluttspill lever gjennom kvaliken.

LITT SURT: Martin Ødegaard mener Norge kunne tatt alle tre poengene. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer
  • Norge - Spania 1-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge leverte en av de beste landskampene på lenge, da laget spilte 1-1 mot Spania i EM-kvaliken lørdag kveld.

Resultatet betyr at håpet om EM-sluttspill lever gjennom kvaliken. En etter en kom spillerne ut i pressesonen etter kampen og var strålende fornøyd.

- Jeg synes vi spilte en meget fra landskamp, sier Martin Ødegaard, som skryter av stemningen på Ullevaal:

- Det var utrolig kult og ekstremt viktig for oss. Den stemningen som var etter scoringen, er noe jeg ikke har opplevd før, sier han.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Vi må bare takke alle som kom og lagde stemning, og håper at de fortsetter med det. Det er ekstremt viktig for oss. Samholdet som er på laget og med publikum, føles veldig spesielt, sier Real Sociedad-spilleren.

25.200 tilskuere

Ullevaal var så å si fullt. Det offisielle tilskuertallet var 25.200. Norge leverte en meget solid første omgang.

Saúl Ñíguez sendte Spania i ledelsen på et langskudd etter 47 minutter. 0-1 så ut til å bli sluttresultatet, men helt på slutten fikk Norge straffe. Den satte Joshua King i mål.

- Jeg prøvde å sende Kepa noen hint om at jeg skulle sette den til venstre for meg, og jeg spilte litt «mind games». Heldigvis fungerte det, sier King.

De to beste lagene fra gruppa går til EM-sluttspillet. Etter 1-1 både mot Sverige og Spania er Norge på sterk opptur under trener Lars Lagerbäck.

Kan være stolte

- Jeg synes det var en meget bra landskamp, mot et av verdens beste landslag. Jeg sa det etter Sverige sist at det var den beste landskampen jeg har vært med på. Nå kan jeg si det på nytt, sier Ødegaard.

- Det er en kamp vi kan være utrolig stolte av.

Ødegaard fortsetter:

- I første omgang synes jeg ikke de var farlige i det hele tatt. Kanskje litt i starten, men etter det syntes jeg vi var mest farlig. Vi slapp til veldig lite mot et godt lag. Vi gjorde en solid jobb. De scoret på noe som ikke føltes som en sjanse engang. Det er litt bittert. Men alt i alt var det en bra kamp.

Trenger hjelp

Norge er likevel avhengig av hjelp for å gå videre. De fremste rivalene til andreplassen - Sverige og Romania - vant begge sine kamper lørdag kveld. Sverige slo Malta 4-0. Romania vant 3-0 over Færøyene.

ISKALD KING: SE TV-INTERVJUET Vis mer

Spania er på det nærmeste gruppevinner. Hvem de får med seg til EM-sluttspillet neste sommer, avgjøres i løpet av de neste tre kampene.

Norge møter Romania tirsdag. Sverige tar imot Spania i Stockholm. Der må Norge håpe på borteseier.

1-1 betyr at Lars Lagerbäck fortsatt er ubeseiret etter 13 hjemmekamper på Ullevaal.

- Det er nok den beste kampen vi har gjort, når vi tenker på motstanderens kvalitet. Bare i korte perioder hadde vi problemer. Det var fantastisk innsats av spillerne. Vi hadde kanskje ikke flere klare sjanser enn Spania, men vi hadde masse halvsjanser, sier Lagerbäck.

EM-KVALIK
Spania761018-419
Sverige742117-814
Romania741216-713
Norge724112-910
Malta71062-173
Færøyene70073-230
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling