Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke opplevd et skirenn som dette før. Beste norske på 22. plass?

Bjørgen tror ikke det hun akkurat har opplevd.

IKKE Den HELT STORE VM-OPPLEVELSEN: Men tikilometeren ble i det minste en ny erfaring for Marit Bjørgen. Hun har aldri opplevd et lignende skirenn før.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE Den HELT STORE VM-OPPLEVELSEN: Men tikilometeren ble i det minste en ny erfaring for Marit Bjørgen. Hun har aldri opplevd et lignende skirenn før.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): La det være sagt med en gang: Marit Bjørgen har mer enn tilgitt smørerne som har gitt henne de beste skiene, uke etter uke, år etter år.

Når det er sagt, har Bjørgen gjennom et langt toppidrettsliv aldri opplevd maken til det hun var med på i dag.

Verdens beste langrennsjenter endte på 22. plass (Weng), 27. plass (Johaug), 29. plass (Haga), 31. plass (Bjørgen) og 33. plass (Jacobsen) etter en dag der ikke en gang smørebommene i Sotsji i fjor er sammenlignbare.

- Nei, jeg har vel kanskje ikke opplevd et skirenn som dette før. Hva ble beste resultat av norske? 22 på Heidi? Ja..., sier Bjørgen til Dagbladet.

For første gang i livet opplevde også hun at sekunderingene tok slutt ganske raskt. De siste kilometerne handlet det egentlig bare om å komme seg til mål.

- Ja, det spiller jo ingen rolle om man blir tredve eller førti. Jeg var jo ikke i nærheten av å være topp ti, sier hun.

- Men jeg vet at gutta i smørebua jobber livet av seg, det er lov å feile også, så får vi bare nullstille og se framover. Inn mot stafetten tror jeg flere som er revansjesugne.

Hele Norges coronakart