Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke opplevd liknende. Jeg har ikke vært i nærheten

Det gikk unna for Eurosports kommentator under Lewa-showet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotballverden gikk selvfølgelig av hengslene i går kveld, da Robert Lewandowski scoret fem mål på tiden det ville ta mange av oss å skifte fra smart casual til Bayern-drakt i garderoben. Selvfølgelig.

51, 52, 55, 57 og 60 sto det med apostrof foran navnet til polakken i går, etter tidenes villeste målorgie da München-storheten snudde 0-1 til 5-1 over Wolfsburg.

Det var så vidt Eurosports Petter Tosterud trodde det han så og skulle kommentere.

- Nei, jeg har virkelig ikke opplevd liknende. Det gikk unna. På dette nivået har jeg ikke vært i nærheten av å se fem mål på ni minutter, sier han til Dagbladet.

Som skapt for nummer 9 De ni minuttene kan du se i sin helhet i videoen i denne saken, mens Tosterud forklarer hva han mente da han utbrøt at få kler draktnummer 9 bedre enn målfenomenet fra Polen.

- Som avslutter er han helt på det ypperste nivået, det er hans råeste styrke. Han er helt rå i disse situasjonene alene med keeper, han setter for eksempel ballen nede ved stolperoten på automatikk, sier kommentatoren.

- Det virker nærmest som et medfødt gen hos ham, samtidig er han en uhyre elegant spiss. Det er mer eleganse enn råskap som gjør ham til en severdig angriper. På den ene siden er han en klassisk nummer 9, men han har også veldig gode egenskaper i de fleste delene av spillet. Han er en moderne spiller, god til å holde på ball og lese spillet, han har rett og slett et stort repertoar, mener Tosterud.

Endret alt etter pause Med slike skussmål kan man lure på hvordan Pep Guardiola kunne ha Robert Lewandowski på benken en hel omgang, men polakken har vært småskadet etter en trøkk i Champions League forrige uke, og fikk også hvile i helga.

- Men de trengte hans ferdigheter i andre omgangen, de fikk ikke etablert noe samarbeid med Thomas Müller på topp i første, det hang ikke helt sammen. Med noen posisjonsbytter, Douglas Costa over på høyre, Müller friere i rollen bak spissen, gikk Bayern fra et lag som gjorde det helt ok før pause, til det sprøe vi fikk se, sier Petter Tosterud.

I kveld møter forøvrig Bayern-rival Borussia Dortmund Hoffenheim borte, den kampen på Eurosport 2, og med BorDor-seier der har vi fått servert en forrykende sesongåpning i Bundesliga.

Da vil både Bayern og Dortmund stå med full pott etter seks kamper, og allerede om halvannen uke, 4. oktober, møtes de to på Allianz Arane.

- Det hadde vært rått om de møtes i den kampen med full pott. Den fotballen Borussia Dortmund har spilt under Thomas Tuchel fram til nå har vært vanvittig den også, minner Petter Tosterud om.

FIKK KJØRT SEG: Eurosport-kommentator Petter Tosterud. Foto: Eurosport
FIKK KJØRT SEG: Eurosport-kommentator Petter Tosterud. Foto: Eurosport Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!