FRISPARKMÅL: Robin Van Persie skjøt ballen via muren og i mål til 2-3 på Etihad. Foto: EPA/PETER POWELL
FRISPARKMÅL: Robin Van Persie skjøt ballen via muren og i mål til 2-3 på Etihad. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

- Jeg har ikke opplevd mange dager med mer drama

Ferguson etter seier på overtid mot City.

• Man. City - Man. United 2-3 (0-2)

(Dagbladet): Manchester City og Manchester United møttes til toppoppgjør i Premier League, og de røde kunne få en luke på seks poeng med seier mot de regjerende seriemesterne.

City hentet opp 0-2 etter pause - og det så ut til å gå mot 2-2 på Etihad. På overtid skrudde United-spiss Robin van Persie inn 3-2 etter et frispark fra rundt 20 meter.

- Det føles fantastisk. Nå har vi seks poengs luke, og vi har ventet lenge på dette. Vi vet hvor mye dette betyr for fansen, sier United-spiller Wayne Rooney i intervju vist på TV 2.

Rooney scoret begge målene før pause, mens Van Persie avgjorde på overtid.

- Det handler om å vinne. Vi fikk en god start ved Waynes to mål. City er sterke og kom tilbake, men det er en spesiell måte å vinne på. En dramatisk måte, sier van Persie.

Før frisparket som sikret seieren, sto Rooney og van Persie sammen og diskuterte hva de skulle gjøre

- Wazza (Rooney) spurte om jeg skulle skyte eller legge inn. Jeg skyter, sa jeg, forteller van Persie.

Rooney scoret sitt 150. og 151. mål i Premier League.

United-sjef Alex Ferguson var lettet etter kampen.

- Jeg har ikke opplevd mange dager med mer drama. Dette var en spesiell dag, ettersom City ikke har tapt hjemme på to år i Premier League, sier Ferguson ifølge BBC.

SCORET TO: Manchester United vant 3-2 borte mot Manchester City. Her banker Wayne Rooney inn 1-0-målet. Foto: AP Photo/Jon Super
SCORET TO: Manchester United vant 3-2 borte mot Manchester City. Her banker Wayne Rooney inn 1-0-målet. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Fikk ikke et feilaktig annullert mål, og så gikk de (City) rett i angrep og scoret. Det er slik fotball og det kan drepe deg, sier Ferguson.

Dermed har United en luke på seks poeng i toppen av Premier League.

Wayne Rooney scoret to mål før pause, men City hentet opp ledelsen ved Yaya Toure og Pablo Zabaleta.

United-kontring
Manchester City startet best på eget gress og styrte banespillet de første minuttene. Mario Balotelli kom til en halvsjanse etter rundt ti minutters spill, men banket innlegget fra Gael Clichy langt over mål.

City styrte stort sett alt de første 15 minuttene - men så dukket Wayne Rooney opp.

Etter 16 minutter kontret United, og Ashley Young spilte en stikker til Rooney på løp. Spissen dro seg fri på 16 meter, og skjøt ballen helt nede ved stolperota bak en utspilt keeper Joe Hart.

Dermed ledet United 1-0 og scoret på lagets første sjanse.

City-kaptein Vincent Kompany måtte gi seg bare minutter senere, og ble erstattet av Kolo Toure. De lyseblå virket rystet scoringen - og det skulle komme mer fra Rooney og United.

City svake
Etter 29 minutter kom høyreback Rafael oppover på høyresida og spilte ballen ut til Rooney som banket inn 2-0 fra sju-åtte meter.

Dermed var sjokkstarten et faktum, og United ledet plutselig med to mål på bortebane mot de regjerende seriemesterne.

City slet også framover på banen de første 45, men både Gareth Barry og Sergio Aguero hadde muligheten til å score, men avsluttet for svakt. Stopperne til United i Rio Ferdinand og Jonny Evans hadde brukbar kontroll defensivt før pause.

Opphenting
Et kvarter ut i 2. omgang tente Yaya Toure et håp om poeng for bortelaget da han pirket inn 1-2 fra fire-fem meter. Keeper David De Gea reddet et forsøk fra innbytter Carlos Tevez, men klarte ikke stoppe returen fra Toure.

Scoringen kom rett etter at United trolig ble snytt for et mål.

Robin van Persie skjøt i stolpen bak keeper Joe Hart, og Ashley Young satte returen i mål. Men det ble vinket for offside, og reprisen viste at Young var hårfint onside.

SCORET PÅ OVERTID: Wayne Rooney scoret to for Manchester United, mens Robin van Persie scoret vinnermålet mot City på overtid. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SCORET PÅ OVERTID: Wayne Rooney scoret to for Manchester United, mens Robin van Persie scoret vinnermålet mot City på overtid. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

City presset på for utligning i sluttminuttene. Med tolv minutter igjen var David Silva når 2-2 da han skjøt via De Gea og stolpen til corner.

Fire minutter før slutt lykkes det for City. Etter en corner fikk høyreback Pablo Zabaleta stå helt alene på 16 meter, og argentineren banket inn 2-2 med et hardt skudd langs bakken.

På overtid fikk United frispark på rundt 20 meter, og Robin van Persie skrudde inn 2-3 i det lengste hjørnet.

Flere mål ble det ikke på Etihad, og United har en luke på seks poeng i toppen av Premier League.

Etter van Persie-målet kokte det i Manchester og det ble en pause i spillet. Tv-bildene viste at en mynt ble kastet mot Uniteds Rio Ferdinand under feiringen av målet, og mynten traff stopperen i panna.

Det endte med at blodet fosset fra stopperens hode.

- Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde. Det var en fin atmosfære gjennom hele kampen. Hvis Rio ble truffet av noe, så hører ikke det hjemme på en fotballbane, sier Robin van Persie.