Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke ord. Dette er galskap

De norske jentene ble stresset da løper etter løper forsvant ut.

BLE STRESSET: Lotte Smiseth Sejersted sier de mange utkjøringene preget løpet hennes, og gjorde henne litt for feig i dag. Foto: SCANPIX/AFP/ DIMITAR DILKOFF
BLE STRESSET: Lotte Smiseth Sejersted sier de mange utkjøringene preget løpet hennes, og gjorde henne litt for feig i dag. Foto: SCANPIX/AFP/ DIMITAR DILKOFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): To av de ti første kjørerne kom seg til mål, og på tribunene førte hvert fall og hver portpasseringsmiss til det samme vantro sukket gjennom tilskuerne.

Åpningen på kvinnenes super G liknet en parodi.

Kjetil Jansrud oppsummerte det kanskje mest presist på Twitter:

- Jeg har ikke ord. Det ser ut som det er vanskelig, men dette er galskap.

Ble stresset Kvinnefallet påvirket også de norske jentene på toppen. Hverken Lotte Smiseth Sejersted eller Ragnhild Mowinckel klarte å riste av seg tanken på å feile, og safet ned til plasseringer langt ned på resultatlistene.

TO AV MANGE: Franske Marie Marchand-Arvier og Canadas Marie-Michele Gagnon kjørte begge ut i løpet av kort tid. Foto. SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
TO AV MANGE: Franske Marie Marchand-Arvier og Canadas Marie-Michele Gagnon kjørte begge ut i løpet av kort tid. Foto. SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Jeg kjørte så passivt. Jeg ble nok litt stresset av så mange kjørte ut. Først tenkte jeg at det var til min fordel, men da jeg først kom ut, kjørte jeg så kjemperundt og slapp aldri skiene - da går det sakte. Men jeg får i hvert fall med meg noen v-cuppoeng, sier Sejersted.

Hun har egentlig ingen god forklaring på hvorfor så mange av konkurrentene fikk slite.

- Jeg hadde egentlig ingen problemer, men jeg ventet liksom på at det skulle være vanskeligere, fordi så mange hadde kjørt ut. Selv om man ser at mange har kjørt ut, så kan man ikke safe ned. Jeg kjørte sikkert en kilometer lenger enn de andre, sier 22-åringen.

- Jeg trakk meg litt for mye hele veien, det ble så kontrollert og rundt, sier Sejersted, som til slutt ble nummer 14.

- Bedritent Ragnhild Mowinckel ble nummer 19 av de 31 som kom til mål. Også hun sier hun ble preget av de mange utkjøringene.


- Jeg vil heller snakke om været enn det patetiske greiene her, sier hun til Dagbladet.

- Hodet mitt var skrudd på feil i dag. Det var noe som skjedde da jeg så at så mange kjørte ut, først tenker jeg at jeg skal i hvert fall slå alle disse taperne som gjør så dumme feil, men så kommer du ut selv, og merker at det er krevende, det er tøft å kjøre her, sier Mowinckel.

Så gikk de første portene litt dårlig, Mowinckel begynte å tenke at det kanskje var gode grunner til at folk hadde kjørt ut før henne, og det var det.

- Jeg kjørte så bedritent som det går an, det er kun min feil. Det er bare å dra hjem og slette denne dagen, sier 21-åringen.

Hele 19 av 50 utøvere kjørte ut i super-g-rennet, som ble vunnet av Anna Fenninger fra Østerrike. Tyskerne Maria Hoefl-Riesch og Nicole Hosp tok de andre medaljene.

Hele Norges coronakart