Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke peiling på hva som skjedde

Kristoffersen over sekundet bak etter 1. omgang.

1.10 BAK: Henrik Kristoffersen ligger på 3. plass etter 1. omgangen i slalåmrennet i Schladming.. Foto:   REUTERS/Dominic Ebenbichler
1.10 BAK: Henrik Kristoffersen ligger på 3. plass etter 1. omgangen i slalåmrennet i Schladming.. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen er foreløpig nummer tre etter første omgang av slalåmrennet i Schladming.

Tyske Felix Neureuther hadde startnummer én og kjørte inn til en kjempetid med 48:30.

Kristoffersen med startnummer to var sjanseløs.

- Jeg har ikke peiling på hva som skjedde, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

- For å være helt ærlig kjentes det ut som en av de beste rundene jeg har gjort, sier han videre.

Nordmannen kom i mål 1,10 sekunder bak - noe som sjokkerte NRKs eksperter.

- 1,10 bak? Henrik lurer nok på hva Felix Neurauter har gjort her. Jeg sitter igjen som et spørsmålstegn, sa en overrasket NRK-kommentator Andreas Toft på direkten.

- Det var kanskje litt «lettere å kjøre» enn Henrik trodde, sa kollega Marius Arnesen.

Hirscher-fiasko Mye har dreiet seg om rivalene Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher denne sesongen. Men Hirscher var også sjanseløs på Neureuthers tid. Stjerna var hele 2,59 sekunder bak lederen.

- Se på den tida da. 2,59 bak. Schladming skjønner ingenting, sier NRKs Toft.

Sebastian Foss-Solevaag kjørte en godkjent omgang og er 1.72 bak lederen. Han er foreløpig nummer ni, før alle har fullført 1. omgangen.

Gode minner I denne bakken tok Henrik Kristoffersen sin første verdenscupseier for to år siden. Etter helgas seier i Kitzbühel røpet Kristoffersen at han har slitt litt med en vond legg.

- Den ene leggen min er så vond etter trening og renn at jeg må være forsiktig. Jeg kommer ikke til å bli kvitt det før sesongen er over, men det kan ikke bli verre, sa  Kristoffersen til Romerikes Blad.

Stefano Gross fra Italia er på 2.-plass 0,53 sekund bak den ledende tyskeren. Bak Kristoffersen er det jevnere, og russiske Alexander Khorosjilov er bare tre hundredeler dårligere på 4.-plass, skriver NTB. David Chodounsky, Mattias Hargin og Fritz Dopfer er også mindre enn halvannet sekund bak lederen.

Sebastian Foss Solevåg er på 9.-plass (1,72 sekund bak) og Jonathan Nordbotten på delt 13.-plass (2,24). Både Leif Kristian Haugen og Espen Lysdahl kjørte ut.

2. omgang starter klokka 20.45.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media