AVVISER BLACKBURN-KOBLING: Ole Gunnar Solskjær var lite villig til å snakke om ryktene rundt Blackburn, men fortalte at han ikke har hatt kontakt med klubben. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX
AVVISER BLACKBURN-KOBLING: Ole Gunnar Solskjær var lite villig til å snakke om ryktene rundt Blackburn, men fortalte at han ikke har hatt kontakt med klubben. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg har ikke snakket med Blackburn

Solskjær kaller Blackburn-kobling for spekulasjoner.

(Dagbladet): Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er nevnt som en kandidat til den ledige managerjobben i Blackburn.

Det var BBC som først meldte at Blackburn har Solskjær som en av sine aktuelle trenerkandidater.

Solskjær møtte pressen på Aker Stadion i ettermiddig i forbindelse med kamp mot Stuttgart i Europa League i morgen.

Molde-sjefen sier han ikke har vært i kontakt med Blackburn.

- Jeg tenker akkurat som jeg har gjør rundt alle spekulasjoner. Jeg orker ikke å kommentere alt. Det er bare spekulasjoner, sier Ole Gunnar Solskjær på dagens pressekonferanse.

- Jeg har ikke snakket med Blackburn, sier Solskjær.

Tviler på Solskjær-interesse
På spørsmål om Solskjærs rådgiver Jim Solbakken har vært i kontakt med Blackburn, svarer Solskjær følgende:

- Nei, det har han ikke. Eller, han har sikkert snakket med Blackburn mange ganger, men ikke om meg, sier Solskjær.

Dagbladet har snakket med tidligere Blackburn-spiss Egil Østenstad som ikke tror det er aktuelt å reise til Championship-laget.

- At han blir koblet dit kan jeg skjønne, men jeg tror ikke det er aktuelt for ham. Etter det som skjedde rundt Aston Villa tidligere i år, tror jeg ikke Blackburn er noe han tenker på, sier Østenstad til Dagbladet.

- Spekulasjoner
Hos bookmakerne seilet Solskjær opp som storfavoritt til Blackburn-jobben onsdag morgen. Oddsen på at nordmannen tar over klubben er på rundt 2 - mens midlertidig manager Eric Black er nestemann på lista med odds som ligger på mellom 4 til 7.

Talsmann og styremedlem i Blackburn Robers Supporters Club Norway, Morten Solberg Helgerud, har liten tro på at Solskjær ønsker å reise til Blackburn med det aller første.

- Ettersom han takket nei til Aston Villa, kan jeg ikke skjønne at han vil reise til Blackburn bare noen måneder senere. Solskjær ble koblet til Blackburn allerede før Villa, og jeg tror ikke det er noe i spekulasjonene. Det vil i så fall overraske meg, sier han til Dagbladet.

- Vi er mest lettet over at Steve Kean er borte, og nå kan klubben bygges opp på nytt. Flere supportere vil ha en manager med tilknytning til klubben, som Alan Shearer eller Tim Sherwood. Solskjær er for all del en god trener, men all logikk tyder på at han ikke er blant de aller heteste kandidatene til jobben, sier Solberg Helgerud.

Dette er ikke første gang Ole Gunnar Solskjær kobles til en jobb i engelsk fotball. Den gamle landslagsspissen var også favoritt til å bli ny Aston Villa-manager i mai - men Molde-sjefen valgte etter hvert å si at han uaktuell til jobben.