- Jeg har ikke tenkt å snu opp-ned på alt her

Rekdal mener filosofien hans ikke er så ulik Martins.


VALLHALL (Dagbladet): Kjetil Rekdal hadde i dag sin første arbeidsdag i Vallhall.

- Det er en god følelse, det sitrer i kroppen. Forhåpentligvis ikke bare i min, men hos mange andre også, sier Rekdal.

Oppdraget er å gjenreise stoltheten til klubben som gjerne omtaler seg som «Oslos stolthet», men som ikke har levd helt opp til dette de siste par sesongene med sjuende- og åttendeplasser i Tippeligaen.

- Nei, altså, a-laget har ikke havnet på de posisjonene som en klubb med ambisjonsnivået til Vålerenga skal være - i toppen, sier Rekdal.

Rød tråd Under forrige trener, Martin Andresen, spilte Vålerenga en ambisiøs, ballbesittende fotball - i alle fall fram til klubben vedtok en midlertidig endring i jakten på bedre resultater i fjor sommer.

- Du er vel ikke helt lik Martin fotballfilosofisk, hvordan tenker du Vålerenga vil endre seg under deg?

- Jeg er ikke så enig i det. Aalesund har spilt to år nå med et reint Ajax-system. Vi har ikke lykkes bestandig, men i alle fall på hjemmebane var Aalesund ganske gode. Og jeg har ikke tenkt å snu opp-ned på alt her. Noen småforandringer kan det bli, men det er sånn at Vålerenga har en lyst til å ha en klar rød tråd fra bunn til topp, og det har jeg tenkt å prøve å etterleve. Men det betyr også at vi kanskje må skaffe oss noe vi ikke har for å klare det. Så får vi eventuelt gjøre noen små forandringer innimellom for å få de resultatene som er viktig for utviklingens del også, sier Rekdal.

Setter ikke resultatmål Rekdal vender tilbake til Vålerenga i klubbens 100-årsjubileumssesong. Han er også den eneste som har ledet laget til seriemesterskap (2005) siden 1984. Sånt betyr høye forventninger.

PÅ JOBB I VALLHALL: Kjetil Rekdal spiser sin første jobblunsj under sin andre periode som Vålerenga-trener. Foto: ENDRE VELLENE
PÅ JOBB I VALLHALL: Kjetil Rekdal spiser sin første jobblunsj under sin andre periode som Vålerenga-trener. Foto: ENDRE VELLENE Vis mer

Rekdal lar seg ikke skremme av forventningene, men synes det er for tidlig å sette konkrete resultatmål for sesongen som ligger foran.

- Jeg er ikke den som er feig eller redd for høye forventninger eller prestasjonskrav. Men det er for tidlig nå å utbasunere at vi skal klare det eller det. Det får komme når vi er ferdige med den jobben vi må gjøre.

Mer om hva Rekdal mener må gjøres i løpet av overgangsvinduet og fram mot seriestart ser du i videoen øverst i artikkelen.