Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke vært god nok for pallen

Ny fjerdeplass for Tora.

(Dagbladet.no): Én bom var én for mye for Tora Berger for andre gang på to distanser så langt i VM i skiskyting i Östersund. Selv med feilfri skyting ville hun slitt med å ta medalje på en dag hvor de tre på pallen traff på samtlige 20 skudd.

- Jeg bomma en gang i dag også, da. Det er én gang for mye, sier Tora Berger når hun beskriver løpet på NRK.

Hun sier det er helt riktig som det hevdes at fjerdeplassen - rett utenfor seierspallen - er forsmedelig.

- Men jeg har ikke vært god nok for pallen ennå, så jeg får jobbe videre, sier Berger.

Hun er ikke helt sikker på hva som egentlig gikk galt med det tredje skuddet på tredje skyting.

- Hva jeg gjorde der, vet jeg ikke. Det var sikkert et dårlig avtrekk, sier hun.

God start for Tora

Dagens jaktstart tok utgangspunkt i resultatlista fra sprinten i går. Berger startet 30 sekunder bak gårsdagens gullvinner, tyske Andrea Henkel.

image: - Jeg har ikke vært god nok for pallen

- Jeg var offensiv fra start, og tapte ikke så mye på førsterunden, slik jeg har gjort før, sier Tora. 

Tvert imot: Før første skyting hadde Tora tatt inn åtte sekunder på Henkel, men den tyske veteranen skjøt raskt og feilfritt.

Tora Berger brukte lang tid før det første skuddet, men traff med alle fem. Likevel tapte hun fem sekunder til Henkel igjen, og gikk ut på femteplass, 27 sekunder bak.

Feilfri liggende

På plassene mellom dem lå gårsdagens to andre medaljører, russiske Albina Akhtakova (sølv) og ukrainske Oxana Khvostenko (bronse), og Jekaterina Jurjeva fra Russland.

På andre liggende skyting var Henkel igjen rask og feilfri. Jurjeva, Akhatova og Berger fulgte på med fulle hus, men Tora brukte igjen lang tid, og var 32 sekunder bak.

Berger-bom

Henkel gikk alene inn til første stående skyting, og skjøt en ny knallsterk feilfri serie.

EN BOM FOR MYE: Tora Berger gikk et godt løp også på dagens jaktstart, men de tre medaljevinnerne var feilfrie på standplass. Foto: Scanpix
EN BOM FOR MYE: Tora Berger gikk et godt løp også på dagens jaktstart, men de tre medaljevinnerne var feilfrie på standplass. Foto: Scanpix Vis mer

Jurjeva var også lynrask på standplass, og gikk ut 14 sekunder bak. Akhatova gikk ut på tredjeplass 31 sekunder bak Henkel, mens Tora Berger bommet ett skudd, og måtte ut på strafferunde.

Ut fra stadion var hun 55 sekunder bak Henkel, altså 24 sekunder etter Akhatova.

Strafferunden kostet nok litt for Tora, som tapte ytterligere noen sekunder til Henkel i sporet der hun tok inn på de tidligere rundene.

Henkel avgjorde

Andrea Henkel var iskald også på siste skyting og sikret gullet med feilfri skyting også på andre stående.

Like sikker virket Jurjeva, som sikret sølvet.

Akhatova prikket inn sin siste av fem blinker mens Tora tok børsa ned fra ryggen. Da hjalp det lite at Tora skjøt fullt hus igjen.

For når de tre beste skjøt feilfritt, var den ene bommen én mer enn Tora hadde råd til, og det ble en ny fjerdeplass på vår beste kvinnelige skiskytter.

image: - Jeg har ikke vært god nok for pallen

I tillegg kom franske Sandrine Bailly på Tora bakfra, og det ble en spurtduell om fjerdeplassen, som Tora avgjorde til sin fordel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media