Emil Hegle Svendsen uten verdenscupseier siden 2014

- Jeg har ikke vært god nok

Emil Hegle Svendsen har ikke vunnet et verdenscuprenn i skiskyting siden desember 2014. Det ergrer veteranen.

DRØMMER OM SEIER: Emil Hegle Svendsen har slitt tungt i flere sesonger, men stiller optimistisk til start i OL-sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
DRØMMER OM SEIER: Emil Hegle Svendsen har slitt tungt i flere sesonger, men stiller optimistisk til start i OL-sesongen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

20. desember 2014 krysset trønderen målstreken først på jaktstarten i slovenske Pokljuka og ga seg selv en perfekt førjulspresang. Siden har han til gode å stå øverst på seierspallen etter et verdenscuprenn.

Det betyr en nær tre år lange seierstørke. Da NTB gjorde et lengre intervju med Svendsen under treningssamlingen i Frankrike tidligere i høst, hadde 32-åringen full kontroll på hvor lenge det hadde gått siden forrige triumf.

- Det var vel i desember 2014? Det begynner å bli en stund siden, og det er selvfølgelig ergerlig. Samtidig tenker jeg sånn at «er jeg god nok, fortjener jeg det, og det har jeg ikke vært». Jeg må bare jobbe hardt og prøve å klare det igjen, sa trønderen.

38 seirer

- Irriterer det deg litt at det har gått så lang tid?

- Ja, det gjør det. Samtidig har jeg vært veldig nær. Det har vært få sekunder unna flere ganger. Jeg har ikke vært helt god nok, men det er helt klart et mål å ta en verdenscupseier igjen, fastslo han videre.

Første anledning til å pluss på de 38 individuelle verdenscupseirene merittlista så langt inneholder, kommer i svenske Östersund først helgen i desember. Der har han sin så langt nest siste verdenscupseier fra. Svendsen gikk han til topps på normaldistansen i den svenske skimetropolen noen få uker før den omtalte seieren i Pokljuka i 2014.

Svendsen, som fikk en stor del av oppkjøringen til forrige sesong ødelagt av sykdom, har bak seg en treningssommer nærmest fri for trøbbel. Det gir grunn til optimisme.

- Jeg bør gå fortere enn i fjor, med tanke på den dårlige oppkjøringen jeg hadde da. Og også da hang jeg godt med, sier Svendsen - og legger til:

- Går det sånn jeg vil, skal jeg gå være godt med. Og om jeg ikke knuser Fourcade, som er verdens beste, og det tror jeg fortsatt han er, tror jeg at jeg skal være blant de beste.

Dropper Oberhof

- Fourcade er fortsatt best i verden?

- Ja, det tror jeg. Man kan ikke bare bestemme seg for å slå verdens beste, men vi snur hver eneste stein hver dag for å bli bedre, så får vi se om det holder, sier 32-åringen.

OL-planen som skal gi suksess i sørkoreanske Pyeongchang i februar neste år har han for lengst lagt. Den inneholder en konkurransepause rett etter nyttår.

- Jeg tenker å gå de fleste rennene i verdenscupen før jul og deretter stå over Oberhof (første helgen) etter nyttår, sier Svendsen.

Det er ventet at flere av konkurrentene vil velge å droppe den siste verdenscuprunden før OL i italienske Antholz, men der tror Svendsen han stiller.

- Det er nok vanligere å velge den varianten, men jeg har litt dårlig erfaring med å gå lang tid uten konkurranse foran et stort mesterskap. Derfor blir det sånn, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer