Emil Hegle Svendsen uten verdenscupseier siden 2014

- Jeg har ikke vært god nok

Emil Hegle Svendsen har ikke vunnet et verdenscuprenn i skiskyting siden desember 2014. Det ergrer veteranen.

DRØMMER OM SEIER: Emil Hegle Svendsen har slitt tungt i flere sesonger, men stiller optimistisk til start i OL-sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
DRØMMER OM SEIER: Emil Hegle Svendsen har slitt tungt i flere sesonger, men stiller optimistisk til start i OL-sesongen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

20. desember 2014 krysset trønderen målstreken først på jaktstarten i slovenske Pokljuka og ga seg selv en perfekt førjulspresang. Siden har han til gode å stå øverst på seierspallen etter et verdenscuprenn.

Det betyr en nær tre år lange seierstørke. Da NTB gjorde et lengre intervju med Svendsen under treningssamlingen i Frankrike tidligere i høst, hadde 32-åringen full kontroll på hvor lenge det hadde gått siden forrige triumf.

- Det var vel i desember 2014? Det begynner å bli en stund siden, og det er selvfølgelig ergerlig. Samtidig tenker jeg sånn at «er jeg god nok, fortjener jeg det, og det har jeg ikke vært». Jeg må bare jobbe hardt og prøve å klare det igjen, sa trønderen.

38 seirer

- Irriterer det deg litt at det har gått så lang tid?

- Ja, det gjør det. Samtidig har jeg vært veldig nær. Det har vært få sekunder unna flere ganger. Jeg har ikke vært helt god nok, men det er helt klart et mål å ta en verdenscupseier igjen, fastslo han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer