Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke vært her lenge, og har allerede hatt tre forskjellige managere

Defoe lei managersirkuset i Premier League.

KRITISK: Sunderlands spissveteran Jermain Defoe mener spillerne, ikke manageren, må ta ansvaret for den begredelige starten på årets Premier League-sesong. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media
KRITISK: Sunderlands spissveteran Jermain Defoe mener spillerne, ikke manageren, må ta ansvaret for den begredelige starten på årets Premier League-sesong. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunderlands spissveteran Jermain Defoe mener spillerne, ikke manageren, må ta ansvaret for den begredelige starten på årets Premier League-sesong.

Sunderland er tabelljumbo etter ni serieomganger og har fortsatt til gode å vinne. Tre poeng er den magre fasiten foran lørdagens prestisjetunge lokaloppgjør mot Newcastle.

Den svake starten kostet nylig manager Dick Advocaat jobben. Inn kom Sam Allardyce, men han måtte også tåle tap i sin første kamp som sjef.

Tre managere Jermain Defoe har bare vært i klubben i ti måneder, men har allerede rukket å ha tre forskjellige sjefer.

- Jeg har ikke vært her særlig lenge, og har allerede hatt tre forskjellige managere. Noen av de andre spillerne har vært her lenge, og har hatt veldig mange managere, sier spissveteranen til britiske medier.

Han ber nå lagkameratene gå i seg selv.

- Som fotballspiller må du bare fortsette å kjempe, det spiller ingen rolle hvem som er manager. Det er spillerne som er på banen. Managerne kan bare gjøre så mye, sier måltyven.

Sunderland har sluppet inn ikke mindre enn 19 mål så langt. Det er nest flest i den engelske toppserien. Norwich topper statistikken med sine 20 baklengs. Newcastle står også med 19.

Forsvar i fokus Defoe mener fokuset må ligge på å tette igjen bakover i tiden som kommer.

- Vi har sluppet inn mange mål, så hvordan skal vi gripe an det? Først og fremst velger du en taktikk for ikke å slippe inn mål, og deretter klarer du forhåpentligvis å kjempe inn et mål og vinne kampen, sier 33-åringen.

Newcastle har i likhet med lokalrivalen Sunderland åpnet svakt. Seks poeng etter ni serieomganger betyr at mannskapet til Steve McClaren i øyeblikket har to lag bak seg på tabellen. 6-2-seieren over Norwich sist helg var en kjærkommen opptur.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!