GODT Å VÆRE TILBAKE: En blid og fornøyd Mohammed «Moa» Abdellaoue etter landslagets trening på Ferencvaros stadion i Budapest i ettermiddag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
GODT Å VÆRE TILBAKE: En blid og fornøyd Mohammed «Moa» Abdellaoue etter landslagets trening på Ferencvaros stadion i Budapest i ettermiddag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg har ikke vært i bra nok form

Moa vil ikke bare skylde på skadene.

BUDAPEST (Dagbladet): Mohammed «Moa» Abdellaoue har hatt en høst med mye skadeplager og lite spilletid - og dermed lite mål.

I går fikk han en halvtime på banen, og svarte med to scoringer i Hannovers 4-2-seier mot Stuttgart.

- Det var moro. Det var ikke så lenge siden jeg scoret sist, så jeg har ikke ventet lenge. Men nå fikk jeg spilletid, så da blir det mål, da vet du, sier Moa til Dagbladet.

Sesongens første Bundesliga-mål kom for drøye tre uker siden mot Eintracht Frankfurt, da Moa scoret i comebacket etter ryggskaden.

- Ikke bra nok form - Du vil jo være frisk og spille hele tida, men sånn har det ikke vært. Man må gjøre det beste ut av det. Jeg føler at det begynner å komme seg, det er viktig å være tålmodig og bygge seg sakte men sikkert opp. Jeg kan ikke bare skylde på skader, jeg har ikke vært i bra nok form. Men nå vet jeg at hvis jeg holder ryggen og de andre tingene i sjakk og trener regelmessig, så kommer jeg i den formen jeg skal være.

For ryggen krever spesiell oppfølging for å fungere som den skal.

- Det er legen som har kontroll på det. Vi har tatt bilder og vi så at det var noe som hadde skjedd. Det er noe som har rørt litt på seg, det er en skiveutglidning, forklarer 27-åringen.

Spesialtilpasset trening En skiveutglidning i ryggen kan fort komme tilbake og plage deg, men nøye trening kan forebygge tilbakefall.

- Det kjennes greit ut nå. Det viktigste er å holde det i sjakk. Jeg har et program som jeg gjør nesten daglig. Sånn som det har vært nå i det siste, er det viktig at jeg gjør det. Selv de dagene jeg kjenner meg bra, gjør jeg øvelsene for å holde det i sjakk og være føre var.

Men selv om ryggen er grei nå, merkes det at man har mistet mye kamptrening når man skal matche seg på øverste tyske nivå.

- Jeg fikk en halvtime i går, men jeg merker at det ikke har blitt så mye spilletid i det siste. Det er viktig å være tålmodig og bygge seg sakte men sikkert opp. Det gjør man ved ikke å kjøre seg i hjæl med en gang man føler seg litt bra, sier Moa.

Han måtte stå over de to siste landskampene mot Sveits og Kypros, men onsdag er han tilbake i troppen som møter Ungarn til privatkamp i Budapest.

Moa har scoret 5 mål på 23 a-landskamper for Norge.