- Jeg har ingen begrensninger

- Jeg har vært død, men det tenker jeg ikke på i dag. Nå har jeg ingen begrensninger, sier ishockeyspilleren Tommy Marthinsen (24). Etter å ha besvimt 17 ganger på 24 timer og hatt hjertestopp i 12 sekunder har han fått operert inn en måler som leser av puls og hjerteslag.

- Og jeg gambler ikke med livet ved å fortsette med ishockeyen. Hadde legene vært i tvil, ville jeg ikke fått lov til å drive på som jeg gjør, sier Tommy Marthinsen til Dagbladet foran kveldens andre NM-finale mot Frisk-Asker.

Drømmer om A-VM

Én gang i måneden er han på Ullevaal sykehus for å få lest av den innopererte måleren.

- Jeg håper å få den fjernet til sommeren. Før det er drømmen å ha debutert i A-VM. Jeg har 21 uoffisielle landskamper, men ennå ingen VM-matcher, sier Tommy Marthinsen.

- Hockeyen er livet mitt. Den dagen jeg slutter, skal jeg bli trener. Forhåpentlig for et av de yngre lagene i Vålerenga, sier han.

Trange blodårer

Alle besvimelsene i begynnelsen av fjoråret, skyldtes trange blodårer til hjertets venstre forkammer.

- Fordi jeg besvimte så mye, måtte jeg slutte i jobben min som maler. Jeg fikk ikke gå på stige, og kunne heller ikke jobbe i nærheten av vann - f. eks. som vakt på Tøyenbadet. I stedet er jeg blitt kundemottaker i familiens flyttebyrå. Til høsten skal jeg begynne på Næringsakademiet. Vålerenga har hjulpet meg med skolegang, sier Tommy Marthinsen.

Føler med Ståle

Han følger nøye med i pressen om situasjonen til Ståle Solbakken (33) i Danmark.

- Han falt bevisstløs om på trening, mens jeg fikk hjertestopp i forbindelse med en undersøkelse på sykehuset. Etter å ha fått en sonde i pulsåra i lysken, var jeg død i 12 sekunder, forteller Marthinsen.

- Ståle Solbakken er både eldre enn meg, og var borte lenger. Nå håper jeg inderlig at også han blir helt bra og kommer tilbake på idrettsbanen, sier Tommy Marthinsen.

MÅNEDLIG SJEKK: - Én gang i måneden er jeg på Ullevål sykehus for å få lest av måleren i brystet. Så langt har alt vært bra, sier Vålerenga-spilleren Tommy Marthinsen.