FORSLÅTT: Smertene etter massevelten på den 6. etappen av årets Giro d'Italia slapp ikke taket. Derfor brøt Edvald Boasson Hagen i dag det italienske etapperittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FORSLÅTT: Smertene etter massevelten på den 6. etappen av årets Giro d'Italia slapp ikke taket. Derfor brøt Edvald Boasson Hagen i dag det italienske etapperittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

- Jeg har ingen garantier for Tour de France

Men Boasson Hagen gir ikke opp håpet.

(procycling.no) Det endte med 15 etapper på Edvald Boasson Hagen i årets Giro d?Italia.

Tirsdagens kraftanstrengelse over Gavia-passet og Stelvio foregår uten den sindige rudsbygdingen.

- Det gjorde avgjørelsen enklere. Det er ikke noe særlig å kjøre opp og ned fjell med smerter i ryggen. I tillegg er kroppen forslått, og det har ikke blitt noe særlig bedre, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Vender fokus mot Tour de France
I samråd med Skys helsepersonell var det en relativt grei avgjørelse. Den opprinnelige planen var å kjøre hele rittet, men nå sikter 27-åringen seg inn mot Tour de France i stedet.  

• Les også: Edvald brøt Giro d'Italia

- Det er fortsatt mulig å bli med dit og det er målet mitt. Jeg er med i bruttotroppen, men det er ingen garantier. Det er mange fjell og bakker i touren og, men de trenger jo noen som kan trekke på flatene og inn i fjellene, sier han.

På grunn av giroen er franske Route du Sud (19.-22. juni) neste oppdrag for Boasson Hagen.

Den opprinnelige planen viste Critérium du Dauphiné, men den ble endret da Tour of Norway gikk i vasken.

- Ingen favorittetapper
Sky har foreløpig ikke tatt etappeseirer i årets giro på tross av at Boasson Hagen, Ben Swift, Dario Cataldo og Philip Deignan i tur og orden har forsøkt seg.

Nordmannen oppsummer sin egen girodeltakelse slik:  

- Formen har vært OK. Jeg har vel ikke kjørt noen typiske favorittetapper. Jeg har sittet i brudd underveis, men det var et fjell mot slutten, så det ble for tøft for meg.

- Når ser vi deg tilbake på sykkelen igjen?

- Jeg vet ikke. Vi får ta det litt dag for dag. Route de Sud og NM er planen, og så håper jeg å få kjøre touren, avslutter han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

ÅRETS ENESTE GRAND TOUR?: - Jeg har ingen garantier, sier Boasson Hagen om Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
ÅRETS ENESTE GRAND TOUR?: - Jeg har ingen garantier, sier Boasson Hagen om Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer