- Jeg har ingen gode minner fra Trondheim

Leverkusen-sjefen fryser på ryggen av tanken på RBK.

MEGET BETENKT: Daværende Real Madrid-trener Jupp Heynckes, oppgitt, og med trøndersnøen i bakgrunnen. Det er omtrent den følelsen som vekkes til live når Heynckes tenker tilbake på forrige møte med RBK.Foto: DAGBLADET
MEGET BETENKT: Daværende Real Madrid-trener Jupp Heynckes, oppgitt, og med trøndersnøen i bakgrunnen. Det er omtrent den følelsen som vekkes til live når Heynckes tenker tilbake på forrige møte med RBK.Foto: DAGBLADETVis mer

||| LEVERKUSEN (Dagbladet): Rosenborg er under alle omstendigheter «underdogen» når de møter Bayer Leverkusen i første Europa League-kamp i morgen kveld, men trønderne skal passe seg for å tro de blir undervurdert på Bay Arena.

For Leverkusen-trener Jupp Heynckes kjenner Rosenborg godt fra før. Og han grøsser nesten når han blir bedt om å huske tilbake til 1997, da han møtte RBK i Champions League som trener for Real Madrid.

På Santiago Bernabeu hadde Real få problemer med å vinne 4-1, men i iskaldt novembervær på Lerkendal ble spanjolene sendt hjem med sjokkerende 0-2.

- Jeg har ingen gode minner fra den kampen, sier Jupp Heynckes til Dagbladet, før han tillater seg et smil og en liten forklaring:

- Det var nesten desember da vi spilte i Trondheim. Det var 20 minusgrader, og jeg hadde det tøft nok med å sende spillene utpå etter pause fordi det var så bitende kaldt, sier han.

Så potensialet Roar Strand og Harald Martin Brattbakk scoret målene den gangen, i det som skulle bli Nils Arne Eggens siste kamp før han tok seg et år fri.

Jupp Heynckes har fulgt Rosenborg siden den gang, mens klubben har tatt flere store skalper, som eksempelvis Borussia Dortmund på Westfalen og Valencia både borte og hjemme for tre år siden.

Tyskeren mener det var tydelig at Rosenborg hadde et storlag på gang allerede i 1997.

- De som kjenner den spanske mentaliteten vet at det er veldig vanskelig å spille under slike forhold som det var på Lerkendal den gangen vi møtte dem, sier han.

- Men jeg må likevel innrømme at Rosenborg spilte en stor kamp den gangen, og da kunne jeg allerede se at det var stort potensial i det laget, sier Heynckes.

RBK bedre i Europa enn i Norge Bayer Leverkusen har åpnet Bundesliga-sesongen med bare fire poeng på tre kamper, men mer bekymringsfullt er det kanskje at laget har sluppet inn åtte på de to siste.

Skader på Michael Ballack (ute i seks uker) og Sami Hyypiä (holdt bare en time i helga) gjør at tyskerne er nøkterne før møtet med Rosenborg.

- Rosenborg er et lag som er i stand til å heve seg, og spille på et høyere nivå i Europa League enn de gjør i Tippeligaen, og det forteller jeg selvfølgelig også mine egne spillere, sier Jupp Heynckes til Dagbladet.

- Nils Arne Eggen vil alltid at laget skal spille hurtig framover, og de er fysisk tøffe, robuste. De vil være farlige på kontringer, advarer han.

Mot Moa Abdellaoues Hannover i helga hadde Bayer Leverkusen nesten ikke ballen, og midtforsvaret slet voldsomt mot de raske spissene til motstanderen

Jupp Heynckes håper laget kan fremstå mer kompakt i morgen kveld.

- Vi er nødt til å være mer solid sentralt i banen, og jeg håper vi kan angripe Rosenborg langs kantene. Men når det er sagt, er jo dette alltid planen vår, utfordringen er å få det utført, sier han.

ADVARER SPILLERNE: Heynckes, i bedre humør i dag, har fortalt spillerne at de kan forvente hard kamp fra Rosenborg.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
ADVARER SPILLERNE: Heynckes, i bedre humør i dag, har fortalt spillerne at de kan forvente hard kamp fra Rosenborg.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer