- Jeg har ingen positive erfaringer fra England

Fredrik Stoor vraket tilbud fra USA, Hellas og Danmark for å komme til Vålerenga.

FRUSTERENDE OPPHOLD: Fredrik Stoor fikk lite tillit i Fulham. Her fra en sjelden kamp for London-klubben. Foto: EPA/Danny Martindale
FRUSTERENDE OPPHOLD: Fredrik Stoor fikk lite tillit i Fulham. Her fra en sjelden kamp for London-klubben. Foto: EPA/Danny MartindaleVis mer

VALLE HOVIN (Dagbladet): Vålerenga presenterte i dag tre nye spillere på Valhall, der Fredrik Stoor var den mest kjente av nysigneringene.

Stoor kommer fra Premier League-klubben Fulham, og ble anbefalt vålerenga av Bjørn Helge Riise og Brede Hangeland.

- De sa veldig mye bra om klubben, og fortalte meg at de spilte veldig fin fotball i fjorårssesongen, sier Stoor til Dagbladet.

Frustrert Svensken har lidd samme skjebne som nevnte Riise lider i Fulham. Han har fått minimalt med spilletid og ser nå frem til å spille flere fotballkamper.

- Det har vært veldig frustrerende. Jeg har fått starte kanskje åtte kamper, spilt åtte totalt, likevel har ikke klubben ville slippe meg selv om jeg har hørt at andre klubber skal ha vært interessert, sier Stoor og rister oppgitt på hodet før han legger til:

- Jeg har ingen positive erfaringer fra England-oppholdet.

Han vraket tilbud fra USA, Hellas og Danmark til fordel for Vålerenga, og tror spillestilen til klubben vil passe ham bra.

- Det er bedre her. Jeg kjenner språket, og har hørt mye bra om spillestilen. Jeg løper jo opp og ned, og da passer stilen til Vålerenga bedre. Det er tryggere å løpe frem hvis laget kontrollerer kampen, sier Stoor.
Sikter mot landslaget Etter å ha slitt tribune og benk i Fulham sikter 26-åringen nå på å vinne tilbake høyreback-plassen på det svenske landslaget. Erstatteren hans i Rosenborg, Mikael Lustig, har gjort den til sin mens Stoor har slitt i Fulham.

- Det blir et mål på sikt, men man må fortjene det, sier han.

Supertalent Truls Haakonsen og Vålerenga presenterte også den 18 år gamle spissen Sidoine Oussou. Han var ikke beskjeden da han ble bedt om å presentere seg selv for pressen.

- Jeg er et sted mellom Eto'o og Didier Drogba, sa han.

Stig Thorbjørnsen har imidlertid stor tro på unggutten, men sier at Vålerenga må være tålmodige med ham.

- Tchoyi var reserve i Odd Grenland, Annan i Start og Konan var ikke på laget i Rosenborg. Det bare viser at noen må bruke litt lengre tid enn andre, sier han til klubbens hjemmesider.

Alexander Solli er også klar, og har signert en 2 års kontrakt.

- Aleksander har en veldig god fot og bra fotballforståelse. Han minner litt om Stefan Strandberg i spillestilen, sier Vålerenga-manager Martin Andresen om overgangen.