Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ingen resultatmål for VM

Ole Einar Bjørndalen er beskjeden to dager før mesterskapet starter i Sverige.

Sesongmålet er å vinne verdenscupen sammenlagt. Men når VM står for døren, vil Ole Einar Bjørndalen (33) mest av alt raske med seg kvoten derfra også.

Seiersmaskinen vil uansett utfall av VM i Östersund stå tilbake som tidenes skiskytter så vel i mesterskap som i verdenscupen. Sine sju VM-gull til tross; skiskytterkongen tør ikke å love mer edelt metall.

- Jeg har ingen resultatmål for VM. Det er tøft nok å vinne verdenscuprenn, og i VM er det enda tettere. Alt må klaffe; skyting, fysisk og utstyr, sier 33-åringen til NTB.

- Før sesongen sa jeg at jeg skal gå alle verdenscuprennene og satse på verdenscupen sammenlagt, og det har fortsatt førsteprioritet. Men når VM kommer, er det kun VM som gjelder. Da gjør jeg alt for å prestere optimalt. Det kan gå bra, men det kan også gå skeis.

Verdenscupseirene teller 80 hittil (79 i skiskyting, ett i langrenn). I Östersund får han flere sjanser til å nærme seg Ingemar Stenmarks legendariske rekord på 86.
Tolv år
Verdenscupseirene har Bjørndalen brukt tolv år på å sanke. Den imponerende VM-statistikken er, om mulig, enda mer imponerende: Sju gull på fire år. Og legger man til OL-året 2002, står han tilbake med ytterligere fire mesterskapsgull.

- Det var tøft å vinne før også. De beste skiskytterne til enhver tid har alltid vært veldig gode, men nå er det flere i toppen enn noen gang. 10-15 mann er kapable til å vinne alle individuelle distanser i VM, slår Bjørndalen fast.

Etter at franskmannen Raphael Poiree, av Bjørndalen omtalt som «tidenes skiskyttertalent», sluttet før årets sesong, troner den norske skistjernen øverst på VM-statistikken også etter Östersund.

Bjørndalen har vunnet 7 gull, 2 sølv og 6 bronser

Han startet 27 ganger i VM-sammenheng før det første gullet kom. I 1997 vant han sine første VM-medaljer. Den gang ble det to bronsemedaljer (jaktstart og stafett). Første individuelle gull kom først i Khanty-Mansijsk i 2003 (sprint og fellesstart).

KREVER IKKE GULL-MEDALJER AV SEG SELV: Ole Einar Bjørndalen har vunnet VM-gull sju ganger, og er avslappet i forhold til om han vunner flere i Östersund. Foto: Scanpix
KREVER IKKE GULL-MEDALJER AV SEG SELV: Ole Einar Bjørndalen har vunnet VM-gull sju ganger, og er avslappet i forhold til om han vunner flere i Östersund. Foto: Scanpix Vis mer

I fjor ble det to gull på de to første VM-startene i italienske Anterselva (sprint og jaktstart). Så stoppet gullrushet. VM i Östersund åpner med sprint lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media