KOM TIL FOTS: Magnus Carlsen valgte utradisjonelt da han var med på Time Magazines kjendisfest i natt.Foto: Evan Agostini/Invision/AP
KOM TIL FOTS: Magnus Carlsen valgte utradisjonelt da han var med på Time Magazines kjendisfest i natt.Foto: Evan Agostini/Invision/APVis mer

- Jeg har ingenting fornuftig å snakke med dem om

Magnus Carlsen på kjendisfest i New York.

De internasjonale stjernene ankom Time Magazine-festen i svartpolerte biler. Den norske sjakkstjernen Magnus Carlsen (22) kom til fots.

- Det er godt å gå. Manageren min synes det var en god idé, og av en eller annen grunn gikk jeg med på det, smiler Carlsen da NTB møter ham ved Columbus Circle utenfor anerkjente Time Warner Center i New York.

På liste med Obama Sammen med superstjerner fra hele verden feiret nordmannen i natt at han er én av verdens 100 mest innflytelsesrike personer, ifølge anerkjente Time Magazines årlige kåring. I mørk dress med rutete slips ankom 22-åringen den storslåtte markeringen.

- Dette er spesielt. Jeg har aldri vært med på det før, og jeg vet ikke om det er noe jeg får oppleve igjen, sa Carlsen før festen.

Listen har ingen rangering, men er delt inn i fem ulike kategorier og inneholder mange ulike personligheter. Blant andre USAs president Barack Obama, Nord-Koreas leder Kim Jung-un, artisten Justin Timberlake og nyvalgte pave Frans deler plass med nordmannen på lista. Åpenbart deltok ikke alle de 100 utvalgte på nattens feiring.

- Pinlig small talk Det er tiende år på rad at Time Magazine setter opp listen og inviterer til gallamiddag. I natt var visepresident Joe Biden hovedtaler og sangeren Christina Aguilera opptrådte.

På gjestelisten var blant andre Oscar-vinner Daniel Day-Lewis, komiker Ricky Gervais, regissør Steven Spielberg og «Girls»-stjernen Lena Dunham.

Magnus Carlsen er vant med å møte internasjonale kjendiser gjennom sin status i sjakkmiljøet og innrømmer at det erfaringsmessig kan bli litt «kleint».

- Jeg har ingenting fornuftig å snakke med folk om generelt, så det blir fort litt pinlig «small talk» mens jeg står og ser ned i gulvet, forteller han med et smil, før han legger til at det ofte blir litt sjakkprat også.

- Selvfølgelig er det morsomt og spennende, men de er jo bare vanlige folk, sier sjakkspilleren til NTB.

(NTB)