Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karoline Bjerkeli Grøvdal

- Jeg har ingenting i finalen å gjøre

Karoline Bjerkeli Grøvdal brøt i forsøksheatet på 5000 meter.

SPORTSNYHETENE: Det blir ingen VM-finale for den norske utøveren. Dette og mer i Sportsnyhetene. Vis mer

DOHA/OSLO (Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal valgte å bryte i forsøket på 5000 meter da det var omtrent fire runder igjen.

- Det er veldig sjelden at noen bryter før de er blitt løpt fra. Her var Karoline i feltet. Det er kjedelig. Det er tydelig det er noe som ikke fungerer, sier kommentator Jann Post rett etter at Grøvdal bryter.

Grøvdal selv er skuffa. Etter å ha hanglet seg til finalen på 3000 meter hinder, med en kropp som ikke fungerte da, ble det ikke bedring i finalen heller.

- Det føles forferdelig å bryte, for det er noe man ikke skal gjøre. Men det er bare jeg som kjenner kroppen min, og det er lett å si at det ikke er bra å bryte, men når det er noe som ikke stemmer så føles det som det eneste å gjøre, sier hun til Dagbladet og andre medier i pressesonen etter løpet.

REAGERER: Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk det tungt i førsøket på 5000 meteren i Doha. Etter løpet valgte hun å gi konkurrenten Maureen Koster en tydelig beskjed. Video: Kristoffer Løkås/NRK Vis mer

Koster mer enn normalt

Grøvdal forklarer altså at kroppen ikke spiller på lag, og at den ikke har gjort det siden hun kjørte en tøff økt i Doha forrige søndag.

Nå vil hun bare hjem for å sjekke om hun har et virus eller noe annet i kroppen som gjør at hun ikke får det til å fungere.

- Det har vært litt stang ut i VM. Jeg har en veldig rar følelse, det er noe som ikke stemmer. Derfor føltes det ut som dette var det eneste riktige å gjøre nå, sier hun og fortsetter:

- Det har vært noen slitsomme dager. Jeg kjenner ikke igjen kroppen min. Beina har vært sure. Det koster mer enn normalt, beina blir dårlige, rett og slett. Jeg har ingenting å gjøre i en finale, da.

Ingenting å tape

Grøvdal forteller at hun kunne fortsatt og kanskje til og med karret seg til finalen på 5000 meter, men valgte altså å bare kutte av VM-opplevelsen etter 3200 meter.

Finalen på 3000 hinder karakteriserer hun som «ikke dårlig», men forteller også at hun har større ambisjoner enn bare å løpe finaler.

Etter forsøket på 3000 meter hinder fortalte hun Dagbladet at hun håpet kroppen ville svare bedre etter gjennomkjøringen hun fikk der, men heller ikke i finalen på 3000 hinder svarte den som hun ville.

- Jeg hadde ingenting å tape på å stille i dag, men jeg visste at det var en stor sjanse for at det var samme dritten som på hinder. Og det var det. Men da har jeg i hvert fall prøvd, sier Grøvdal Bjerkeli.

- Jeg kan ikke grave meg ned nå, det tror jeg er det dummeste jeg gjør. Da bruker jeg bare tid og energi på det.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

Mål om topp fem

I forkant av løpet forklarte hun at hun håpet at kroppen ville fungere bedre enn hva den har gjort i hinderløpene tidligere denne uka.

- Jeg føler jeg har prøvd og ristet av meg hinderløpene, og håper kroppen lystrer bedre enn den har gjort til nå. Så det blir spennende, sa Grøvdal til NRK i forkant av løpet.

Hun hadde et mål om å løpe inn som topp fem, og forklarte også at det i utgangspunktet var en god mulighet for henne å avansere til finalen.

- Det er normalt sett en stor mulighet for å gå videre. Fokuset er å klare å være topp fem og sikre finaleplass. Det blir spennende å se hvordan løpsopplegget blir, og mest spent på hvordan kroppen fungerer, sa hun videre.

TETTE BÅND: Karsten Warholms kjæreste Oda Djupvik og trener Leif Olav Alnes må kjempe om å få ligge i dobbeltseng med Warholm, mens Gjert Ingebrigtsen forviller seg inn i en labyrint. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Hinder

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk det også tungt under 3000 meter hinder mandag. I finalen endte hun på 13.-plass. Kenyanske Beatrice Chepkoech løp i ensom majestet fra start til mål.

Grøvdal kunne ikke matche tempoet som ble satt fra start og fikk det dermed tøft i finalen. Også da forklarte hun at kroppen ikke fungerte som den skulle.

Mer om det her:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling