«Jeg har ingenting imot nordmenn»

AMSTERDAM (Dagbladet/Expressen): Først mobbet han John Carews teknikk, så slo han til Rosenborgs Erik Hoftun og ble kalt en «arrogant drittsekk» av RBK-direktør Rune Bratseth. - Jeg forstår ikke hvorfor de hakker på meg, sier Ajaxs svenske stjerne Zlatan Ibrahimovic (21) til Dagbladet.

Flere i Rosenborg var svært kritisk til svenskens oppførsel i Champions League-kampen på tirsdag. Landslagsstjernen slo til Rosenborg-stopper Erik Hoftun i første omgang, og provoserte også med ufine takter i andre omgang.

Påtroppende RBK-trener Åge Hareide likte overhodet ikke det han så ute på banen.

- Jeg mister respekten for en spiller som spiller så stygt, sa Hareide etter kampen.

Zlatan har merket seg hva som ble skrevet i norske aviser, men det biter ikke på den tidligere Malmö-spilleren.

- Jeg har ikke noe imot nordmenn. Min beste kompis i Ajax er en nordmann (André Bergdølmo, red.anm.). Kritikken virker oppblåst. Det roer seg ned, sier Zlatan.

- Jeg forstår ikke hvorfor de hakker på meg. Visst var det mange hete dueller, men sånn er fotballen på høyt nivå, sier Zlatan til Dagbladet.

Nakkeslag

Dagbladet forteller Zlatan om den norske stormen mot ham. Særlig er det Zlatans nakkeslag på Erik Hoftun som provoserte. De fleste er av den oppfatning at den svenske stjernespissen burde vært utvist, men det ble med det gule kortet. I andre omgang gikk Zlatan nok en gang til angrep på Hoftun.

- Det var ikke så alvorlig. Han sprang foran meg og stoppet , jeg rakk ikke å flytte meg, og jeg var i ferd med å springe over skuldra hans. Det var derfor jeg knuffet til han med albuen, jeg ville beskytte meg selv for ikke å bli skadd, sier Zlatan.

- Jeg og Hoftun snakket med hverandre etterpå. Da var det ingen «bad feelings». Han sa ingenting om at jeg hadde spilt stygt. Jeg kjente til hans teknikk med å rive i trøya. Allerede etter 20 minutters spill i Trondheim hadde han dratt i stykker trøya mi. Jeg hadde et stort hull på magen og måtte bytte trøye midt under kampen. Det er sånt som hender, det er Champions League, sier Zlatan.

- Var det noe bråk mellom Hoftun og deg?

- Bråk er feil ord. Det var tøft. Men jeg slåss aldri, mener 21-åringen.

Refs fra Gullit

Det er ikke bare nordmenn som reagerte på oppførselen til svensken i tirsdagens kamp, også nederlenderne reagerer.

- Jeg forstår ikke at det tillates at han spiller så brutalt, sa Nederlands gamle fotballhelt Ruud Gullit etter å ha sett kampen.

Ajax-trener Ronald Koeman var ikke umiddelbart enig med dem som kritiserte Zlatan.

- Jeg så ikke noe alvorlig under kampen, men hvis det stemmer, skal jeg ta det opp med ham, sa han.

Også i Sverige får Zlatan beskjed om å roe seg. Kommentatoren Simon Bank i den svenske avisa Aftonbladet skrev følgende om det unge supertalentet i går.

«Slutt å slåss - da kan du bli størst...»

Appelsinkrigen

Den uhyre talentfulle Ajax-spissen vil på tross av den massive kritikken, ikke gjøre det verre ved å fyre opp en til ny ordkrig. Det holder med «appelsinkrigen» med John Carew. Da sa Zlatan følgende om den norske landslagsspissen:

«Alt Carew kan gjøre med en ball, kan jeg gjøre med en appelsin.»

Men Zlatans ufinheter på banen har ikke dempet interessen fra andre klubber. Barcelona har vist stor interesse for svensken. Det er mye som tyder på at Barcelona vil legge fram et tilbud til Ajax i løpet av et par uker. Noen overgang vil ikke bli aktuell for overgangsmarkedet åpnes igjen til nyttår.

Og da får muligens «bråkebøtta» et publikum som verdsetter Zlatans teknikker.

MED BESTEKOMPISEN: - Jeg har ikke noe imot nordmenn. Min beste kompis i Ajax er en nordmann, sier Zlatan Ibrahimovic. Her med sin beste venn André Bergdølmo under en trening i Amsterdam.