- Jeg har innsett at jeg ikke er noen engel

David Haye beklager det blodige slagsmålet.

(Dagbladet): Det gikk hardt for seg på pressekonferansen etter boksekampen mellom Dereck Chisora og Viltalij Klitsjko. Chisora barket sammen med David Haye, som var tilstede på pressekonferansen, og det brøt ut full slåsskamp mellom kamphanene.

Tysk politi lot Chisora slippe fri uten anmeldelse etter opptrinnet, men det har ikke lykkes politiet å komme i kontakt med Haye. I dag ga imidlertid bokseren lyd fra seg via sine promotører, og nå lover han å samarbeide med etterforskningen.

- Jeg har innsett at jeg ikke er noen engel - og jeg har ikke noe imot drittslenging for å hjelpe å høyne profilen til boksing - men i løpet av mine 21 år i sporten har jeg aldri vært involvert, eller vært vitne til, noe liknende. Jeg er villig til å assistere bokseautoritetene med etterforskningen, sa Haye ifølge SkySports.

Chisora har skylden
David Haye mener likevel at Chisora er den som har skylden for basketaket som oppstod under pressekonferansen.

- Like før Chisora uttalte at han ville gå ansikt til ansikt med meg, passet han på å fortelle media at han skulle gi meg to klaps i ansiktet, sier Haye ifølge uttalelsen.

Etterpå skal Haye ha hørt trusselen Chisora kom med.

- Jeg hørte Chisora si at han hadde planlagt å skyte meg død. Jeg bestemte meg da for å forlate plassen og gå tilbake til mitt hotell, en handling jeg håpet ville roe ned situasjonen. Men, laget til Chisora bodde på det samme hotellet som meg, og med bakgrunn i de uttalelsene om at han ønsket meg død, var det mer naturlig for meg og Adam å forlate hotellet så fort som mulig, sier Haye om grunnen til at han reiste hjem tidlig.

BLODIG SLAGSMÅL: Adam Booth, som er treneren til David Haye, skal ha fått et glass slått i hodet. Foto: Marianne Mueller/AP/SCANPIX
BLODIG SLAGSMÅL: Adam Booth, som er treneren til David Haye, skal ha fått et glass slått i hodet. Foto: Marianne Mueller/AP/SCANPIX Vis mer