SKRIVER KONTRAKT: Therese Johaug signerer sponsoravtalen med Mapjet og Peter Fiers. Foto: Tormod Brenna
SKRIVER KONTRAKT: Therese Johaug signerer sponsoravtalen med Mapjet og Peter Fiers. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Jeg har jaktet en person som Therese i mange år

Johaug sponses av østerriksk flyselskap.

WIEN (Dagbladet): Therese Johaugs popularitet går langt utenfor Norges grenser. I går skrev hun en stor sponsorkontrakt med et østerriksk flyselskap.

Flyselskapet Mapjet, som driver med chartervirksomhet og utleie av fly, har lenge vært i samtaler med Johaug om en avtale. I går ble den formelt undertegnet i forkant av en fotoseanse som skal gjøre Therese Johaug til Mapjets internasjonale ansikt.

- Jeg har vært på jakt etter en person som Therese i mange år, sier gründer, eier og direktør Peter Fiers til Dagbladet.

Tilfeldighetene gjorde at norgesvennen - som blant annet har vunnet aldersklassen sin i Birkebeinerrittet en gang - så på tremila fra Kollen-VM sammen med sin far på ei hytte i Østerrike. De så en Therese Johaug i jetfart utklasse konkurrentene sine.

Begge ble betatt.

Som de Zolt - Faren min, som er en skikkelig langrennsentusiast, påpekte at slik frekvens og energi hadde han ikke sett siden Maurillio de Zolts dager, sier Fiers.

Selv tenkte han umiddelbart tanken om å kontakte Therese for et samarbeid. Etter noen telefoner og et møte i Wien, ble tanken til handling.

- Therese har akkurat de verdiene vi leter etter. Hun er seg selv, hun er enrgisk og står på, og hun har det moro med det hun driver med. Hun representerer ekte verdier, sier Fiers, som leder et flyselskap med omlag 50 millioner euro i omsetning.

Therese skal pryde selskapets internettsider, og også brukes i markedsføring.

- Vi har tenkt å prøve oss litt på det skandinaviske markedet også, sier Fiers til Dagbladet.

- Ettertraktet - Det er moro å bli støttet av et internasjonalt firma, sier Therese, som dro en dag tidligere til høydesamlingen i Seisser Alm for å skrive kontrakt og ta bilder i Wien i går.

KOSTE SEG: - Det er moro å bli støttet av et internasjonalt firma, sier Johaug. Foto: Tormod Brenna
KOSTE SEG: - Det er moro å bli støttet av et internasjonalt firma, sier Johaug. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- Og dette er noe jeg absolutt kan stå for. Det er viktig for meg.

Både hun og hennes personlige manager Jørn Ernst er nøye med hvilke avtaler de inngår. Produktene eller firmaene Therese skal representere, skal ha verdier hun selv kan identifisere seg med.

- Det er ingen hemmelighet at Thereses popularitet er høy og at hun er ettertraktet i markedet. Det kommer svært mange henvendelser, sier Ernst til Dagbladet.

God avtale Avtalen Therese skrev i går, blir betegnet som «god». Det vil trolig si at den er verdt rundt en halv million kroner på årsbasis.

- Jeg kan ikke kommentere tall, men jeg kan si at Therese kunne tjent langt mer penger enn hun gjør om hun hadde sagt ja til mer enn hun har gjort.

- Hun er opptatt av å kunne stå for de avtalene hun har, og også å kunne gi noe tilbake til de som støtter henne. Og fokuset hennes er fortsatt utelukkende å gå fort på ski. Penger tenker hun knapt på, har jeg inntrykk av, sier Ernst.

SVEVER HØYT: Therese Johaug tok bilder for flyselskapet i Wien i går. Foto: Tormod Brenna
SVEVER HØYT: Therese Johaug tok bilder for flyselskapet i Wien i går. Foto: Tormod Brenna Vis mer