INNRØMMET DOPING.. MEN: Lance Armstrong innrømmet doping hos Oprah Winfrey i natt. Tidligere venn Betsy Andreu var likevel ikke fornøyd med svarene til Armstrong. Foto: AP Photo/Courtesy og skjermdump CNN.
INNRØMMET DOPING.. MEN: Lance Armstrong innrømmet doping hos Oprah Winfrey i natt. Tidligere venn Betsy Andreu var likevel ikke fornøyd med svarene til Armstrong. Foto: AP Photo/Courtesy og skjermdump CNN.Vis mer

- Jeg har kalt henne gal og en bitch, men jeg har aldri kalt henne feit

Gråtkvalt Betsy Andreu skuffet over Lance-intervju.

(Dagbladet): Betsy Andreu var kona til tidligere US Postal-rytter Frankie Andreu - og paret gikk fra bestevenner til fiender av Lance Armstrong på 1990-tallet.

Betsy Andreu var ett av navnene som ble dratt opp da Armstrong innrømmet dopingbruk hos Oprah Winfrey i natt. Hun har i flere år hevdet at Armstrong hadde begått ulovligheter, og fikk til gjengjeld kraftig kritikk av Armstrong.

- Du kalte henne for feit og gal, spurte Oprah Winfrey under intervjuet med Armstrong i natt.

- Jeg har kalt henne gal, og jeg har kalt henne bitch, men jeg har aldri kalt henne feit, fortalte Armstrong.

Gratkvalt
Betsy Andreu var gjest hos CNN i natt, og fulgte intervjuet med den tidligere Tour de France-vinneren.

- Jeg er virkelig skuffet. Etter det du har gjort mot meg og min familie forventet jeg mer. Du hadde sjansen til å fortelle alt, og dette er det? sier Andreu hos CNN, rettet mot Lance Armstrong.

- Hvordan skal vi kunne tro på det han sier? Jeg har sett hva han har gjort, og han har nektet for det, fortsetter hun.

Armstrong nektet å fortelle detaljert rundt feiden og andre personer som ble omtalt av Oprah i intervjuet. Det fikk Andreu til å ta til tårene. Hun hadde spesielt håpet på en innrømmelse fra en sykehusepisode.

- Du skyldte oss dette, men du turte ikke å stå frem. På det sykehuset, var hvor alt startet. Han gjøre folk som vet sannheten veldig sinte. Han beskytter fortsatt de som står ham nærmest, sier en tydelig preget Betsy Andreu.

Innrømmet i 1996?
Andreu har i lengre tid hevdet Armstrong innrømmet dopingbruk i 1996, da Armstrong ble behandlet for testikkelkreft. Sykdommen som nær tok livet av ham.

Frankie Andreu var bestevenn og lagkamerat med Armstrong. Han og kona Betsy var der da syklisten åpent kom med innrømmelsen hos kreftlegen: Armstrong plumpet ut med at han hadde brukt både EPO, veksthormoner og steroider.

- Hvis dette er hvordan han vil innrømme ting, er det ikke godt nok. Dette er ikke sannheten. Han burde ikke stilt opp hos Oprah. Han var min venn, og.. Han hadde UCI i sin egen bukselomme,  sier Betsy Andreu etter nattens intervju.

Her kan du lese intervjuet, ord for ord

Her kan du se CNN-intervjuet med Betsy Andreu.