- Jeg har kjøpt William Gallas, ikke «Yorkshire Ripper»

Redknapp ber Spurs-fansen sette overgangen i perspektiv.

HAR IKKE GJORT NOE GALT: Harry Redknapp ber Spurs-fansen ta imot William Gallas med et åpent sinn, og poengterer at franskmannen ikke har begått noen større synd enn å være profesjonell fotballspiller.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFE
HAR IKKE GJORT NOE GALT: Harry Redknapp ber Spurs-fansen ta imot William Gallas med et åpent sinn, og poengterer at franskmannen ikke har begått noen større synd enn å være profesjonell fotballspiller.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

|||Engelsk liga direkte i fotballstudio fra kl. 16.

(Dagbladet): Spilleroverganger mellom rivaliserende spillere vekker som oftest splittelse blant supportere. Derfor synes ikke alle Tottenham-supportere at det er like stas at tidligere Arsenal-kaptein William Gallas er i ferd med å skrive under for klubben.

Spurs-sjef Harry Redknapp vet alt om hva det vil si å gå fra en erkerival til en annen da han forlot managerjobben i Portsmouth for å overta ansvaret i Southampton. 63-åringen gikk atpåtil tilbake til Portsmouth da det endte med nedrykk for «The Saints».

Redknapp mener uansett at rivaliseringen mellom Arsenal og Tottenham ikke kan måle seg med hva som er tilfelle på Englands sørkyst.

- Alan Ball spilte for Southampton og Portsmouth. Mick Channon spilte for Southampton og Portsmouth. Jeg var manager i begge klubber. Om man vil se hat i fotballen, er det dette som er hat mellom to klubber, sier han, ifølge Daily Mail.

- Tullprat
Redknapp, som aldri holder tilbake det han har på hjertet, er forbauset over at Spurs-fansen stiller seg skeptiske til å hente den klubbløse 33-åringen, og setter Gallas-signeringen i et nokså særegent perspektiv.

- Dette er tullprat. Hva galt har han gjort? Det er vel ikke «Yorkshire Ripper» jeg har hentet? Han er en fotballspiller. Han spiller fotball, tydeliggjør Spurs-manageren, ifølge Sky Sports.

For ordens skyld: «Yorkshire Ripper» - Peter Sutcliffe - er en engelsk seriemorder, som soner en livstidsdom for drap på 13 kvinner i og rundt Leeds i slutten av 70- og begynnelsen av 80-årene.

Frykter hets
Gallas er ennå ikke spilleklar for Tottenham, og kommer derfor ikke til å ta del i ettermiddagens bortekamp på Britannia Stadium mot Stoke. 

Han forventes å skrive under en ettårsavtale med opsjon på ytterligere én sesong når alle formaliteter er ryddet av veien. Det betyr at det kan bli et gjensyn med hans gamle hjemmebane og hans tidligere arbeidsgiver i sesongens første Nord-London-derbyet i slutten av november.

Riktignok finnes det likhetstrekk mellom Gallas-overgangen og da Sol Campbell forlot Tottenham sommeren 2001, men det er også flere andre grunner til at sistnevnte har vært den mest forhatte skikkelsen på White Hart Lane det siste tiåret.

Likevel frykter Arsenal-manager Arsene Wenger at Gallas kan bli utsatt for noe av den samme behandlingen som Campbell, som har blitt hetset på det aller, aller mest krenkende av Spurs-supporterne

- Gallas kan bli utsatt for tilrop fra tribunen under derbykampene, men jeg håper det ikke blir det samme som det var for Sol Campbell. Man ønsker alltid at egne supportere viser respekt for folk som har spilt for klubben, formaner Wenger, ifølge arsenal.com.

- En strålende fyr
Uansett hvilken mottagelse som måtte vente Gallas, er Redknapp sikker på at franskmannen er i stand til å takle det.

- Jeg har møtt ham, og han er en strålende fyr. Jeg liker ham. En stille og rolig mann. Hver gang vi har møtt spilt mot ham, har jeg alltid tenkt på hvilken fantastisk forsvarsspiller han er.

- Han kunne fått mer penger andre steder, så han er her ikke for fete lønningers skyld. Han ville spille fotball, og han tok den tøffeste utfordringen av alle ved å gå til Tottenham. Men det ser ikke ut til å bry ham i det hele tatt, sier Redknapp.