«Jeg har kjørt for lite på snø»

Petter Solberg (29) har ladet opp hos søta bror denne uka. Her er verdensmesterens egne tanker før helgas Rally Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette blir en manndomsprøve. Broderen skal kjøre, vi er i Sverige, forholdene kan bli vanskelige og det kommer masse norske tilskuere. Her blir det ekstra press på meg. Automatisk. Og jeg tenker på det, men det er jo en del av gamet.

Høljeregn

Svenskerallyet er det store løpet jeg ser fram til i år. Det kommer til å bli jævlig moro. Bare å hive seg inn det. Mye show og masse publikum. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, så går nok resten av seg sjøl.

På testkjøringen her borte har jeg hatt en god følelse. Likevel er jeg litt usikker siden jeg ikke har gjort det særlig bra her i Sverige tidligere.

Årets rally kan bli helt spesielt. Tidligere i uka hadde vi 20 kuldegrader. Med slike forhold kunne vi fått et perfekt snørally. Nå har det høljeregnet.

På tirsdag var jeg helt nede på grusen enkelte steder.

Og ingen vet helt hvilke forhold det blir til helga. Nå er det meldt kaldt igjen til i morgen. Da kan det bli klinkis.

For lite på snø

Når det gjelder dekk, står valget mellom to. Jeg vet nok hvilke jeg skal satse på. En kan jo ta feil iblant, men jeg tror jeg har lært en del fra i fjor.

Vi er godt forberedt, men det er den ene tingen: Jeg skulle ha testet mer på snø før rallyet.

Vi har bare fått testet et par dager i Sverige i januar, i tillegg til kjøringen denne uka. På grus hadde det ikke vært noe problem. Men Sverige er det eneste snørallyet.

For min egen erfarings skyld skulle jeg fått trent mer.

Og det er litt for lite når en tenker på at Marcus Grönholm har testet i seks dager på snø før løpet.

Satser på pallen

Marcus blir en av mange tøffe konkurrenter i helga. Peugeot har vunnet fire år på rad nå. De stiller sterkt.

Men jeg tror også Ford med Markko Märtin blir en skremmende konkurrent. Sjøl håper jeg å komme på pallen. Det gjør jeg virkelig.

Hadde det vært grus, så ville jeg satset høyere. Men alt er mulig. Bare jeg ikke blir blendet av norske flagg, så går det bra.

Det blir spesielt å ha med Henning her. Jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra og overraske veldig. Han har god erfaring på snø. Sjøl satser han på topp seks. Personlig tror jeg han kan komme høyere. Peugeot 206-en har vunnet svenskerallyet de fire siste åra, så det er god redskap.

Veiene her er veldig raske og breie og gir fin flyt. Det kommer til å gå styggfort. Ved starten i morgen vil det lønne seg å starte bak.

Jeg kjører ut som bil nummer sju, men for eksempel nummer 15 hadde vært enda bedre. Vi må nok fyre hardt første dagen. I morgen skal vi legge inn noen pinner ekstra. Så får vi hive innpå noen vedkubber på lørdag og søndag.

Gratulerer Phil

Denne helga blir det så hektisk at det blir vanskelig for meg å treffe slekt og familien som har tatt turen fra Norge. Sønnen min, Oliver, skal heller ikke være med. Det blir for mye styr for ham. Nå har han jo fått seg kjøredress og full pakke. Men han er med på så mange rally i løpet av et år, så det gjør ikke noe.

Sist søndag fikk også kartleseren min, Phil, en sønn. Han har en datter fra før. Så dette er utrolig moro. Jeg trodde egentlig ikke han skulle greie å lage en sønn. Han med sin feminine side. Men alle kan jo overraske...

BESKJEDEN? «Sjøl håper jeg å komme på pallen. Det gjør jeg virkelig. Hadde det vært grus, så ville jeg satset høyere. Men alt er mulig,» slår Petter Solberg fast i sin spalte i Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer