Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har kjørt i fylla

- Jeg har aldri brukt narkotika. Men jeg har kjørt i fylla og sonet 14 dager på Ilseng. Jeg angrer på bilturen som endte i fjellveggen i Vålerengatunnelen, sier Eidsvoll-hopperen Tom Aage Aarnes (24) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under plast-NM i Marikollen i september avla han positiv dopingprøve. Prøven inneholdt det narkotiske stoffet amfetamin, som blant annet virker vektreduserende. Stoffet kan også gjøre at man føler seg piggere og orker mer.

- Jeg vet at jeg ikke har tatt amfetamin med vilje. Samtidig har jeg ingen forklaring på den positive dopingtesten, sier Tom Aage Aarnes.

Døde av kreft

Den vonde tida startet i august i fjor. Da døde mora hans av kreft, bare 43 år gammel.

- Det var tungt. Mange netter overnattet jeg på rommet hennes på Lovisenberg sykehus. Hun har vært det eneste støttepunktet mitt, sier Aarnes.

Halvannen måned seinere kjørte han i fylla.

- Før jeg satte meg i bilen, hadde jeg drukket fire- fem halvlitere. Det var en veldig dum handling, som kostet meg dyrt. I Vålerengatunnelen kjørte jeg i fjellveggen. Promillen viste 1,1. Heldigvis kom jeg uskadd fra bilturen. Det kunne gått enda verre, sier Tom Aage Aarnes.

På byen

To dager før den positive dopingprøven hadde Aarnes vært på byen.

Utpå kvelden følte han seg syk og dro hjem.

Nå venter han på dommen.

- Uansett hva den blir, kommer jeg til å anke. Det må jeg, fordi jeg aldri har brukt narkotika, sier Tom Aage Aarnes.

I februar i fjor var han den første løperen som hoppet over 200 meter i Norge. I Vikersundbakken hadde han serien 176, 189 og 196 meter før han slo til med rekordlengden 204 meter. Det var ti meter lenger enn bakkerekorden til japaneren Takanobu Okabe.

- Nå tenker jeg ikke på skihopping i det hele tatt. Alt er håpløst, sier Tom Aage Aarnes til Dagbladet.

VOND TID: Skihopperen Tom Aage Aarnes (24) har lagt bak seg sitt tøffeste år. - Nå tenker jeg ikke på skihopping i det hele tatt. Alt er håpløst, sier Aarnes.
Hele Norges coronakart