- Jeg har klart kriteriene. Det har ikke Kurt

Kristoff bryr seg ikke om kritikken mot VM-uttaket.

VM-KLAR: Alexander Kristoff.
Foto: Erik Berglund/Dagbladet
VM-KLAR: Alexander Kristoff. Foto: Erik Berglund/DagbladetVis mer

||| VM-uttatte Alexander Kristoff (23) bryr seg ikke om at flere sykkeleksperter mener han burde vært vraket fra det norske laget.

Langt på vei de fleste som har uttalt seg etter at landslagssjef Steffen Kjærgaard (37) slapp «bomben» mandag, mener rutinerte Kurt Asle Arvesen (35) burde vært Norges tredje VM-rytter sammen med Thor Hushovd (32) og Edvald Boasson Hagen (23).

- Det får være deres mening. Jeg er bare tatt ut for å sykle og kan ikke bry meg så mye om hva andre mener. Jeg kan forstå at folk ville sett Kurt Asle Arvesen i VM. Han er en god hjelperytter. Men det var uttakskriterier. Jeg har klart kriteriene. Det har ikke Kurt Asle Arvesen, sier Kristoff til Aftenbladet.no.

Arvesen selv, TV 2-ekspert Mads Kaggestad og Dag Otto Lauritzen er blant dem som mener uttaket er feil.

Kristoff er førsteårsproff og debutant i proffenes VM. Arvesen har åtte verdensmesterskap som senior bak seg. I fjor tråkket eresfjordingen inn til tidenes fjerde beste norske VM-plassering (12.-plass).

Argumenter som har vært brukt imot Kristoff, er hans manglende rutine som hjelperytter og distansen over 262,7 kilometer mellom Melbourne og Geelong i sørøstre del av Australia 3. oktober.

- Når vi bare er tre ryttere, hjelper det ikke så mye med en hjelperytter uansett. Vi må uansett stole på de store lagene, sier Kristoff.

Forrige helg spurtet BMC-proffen til fjerdeplass i det 216 kilometer lange klassikerrittet i Hamburg.

(NTB)