- Jeg har kropp som en 50-åring

Fjorårssesongen gikk fløyten grunnet lyskestrekk. I går ble Frisk-keeper Vidar Wold (31) matchhelt mot serieleder Storhamar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKER (Dagbladet): -  Denne oppturen trengte jeg, sier Wold til Dagbladet etter at Frisk hadde vunnet straffekonkurransen og sikret seg to poeng.

På stillingen 3-2 til Frisk reddet han den femte Storhamar-straffa (Urban Omark misset), og sørget for elleville jubelscener i hallen.

-  Jeg har kropp som en 50-åring, men lar ikke skadene stoppe meg. Trass i prolaps i tre skiver i ryggen, en lysk som jobber i turnus og knær som er operert fem ganger de siste tre åra, står jeg på så lenge det går, sier Wold etter kampen.

-  Tabbe

Starten på den kunne ikke blitt verre for 31-åringen, med baklengsmål i overtallsspill. Kristian Forsberg skjøt, og pucken smatt inn mellom beina på Frisk-keeperen.

-  Det var ei ordentlig tabbe. Jeg var passiv, men klarte heldigvis å jobbe meg inn i kampen igjen. Da pucken forsvant inn var det bare å nullstille og begynne på nytt, sier Wold.Resten av kampen viste han mesterklasse, og hadde akkurat den flaksen en god keeper ofte har. Kanonskuddet fra superveteranen Alexander Smirnov (1-2) hørte han bare suset av, mens stengene reddet ham tre ganger (skudd fra Christian Olavsveengen, Jaakko Harikkala og Tom Erik Olsen).

-  For første gang i år spilte vi solid i samtlige 60 minutter, ikke bare i 40. Bruker vi hodet like bra i tida framover, tror jeg vi vil kjempe i toppen, sier Vidar Wold.

-  Matchvinner

HELT: Frisk-keeper Vidar Wold startet som tabbemaker, men endte opp som den store helten mot Storhamar. Men her må han slippe inn en straffe fra Storhamars Patrick Yetman. Foto: Lars Eivind Bones
HELT: Frisk-keeper Vidar Wold startet som tabbemaker, men endte opp som den store helten mot Storhamar. Men her må han slippe inn en straffe fra Storhamars Patrick Yetman. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Det samme mener venstrevingen Henrik Aaby, best av utespillerne i Askerhallen i går kveld. Først scoret han 1-1-målet, deretter la han pasningen til 2-2 som Matti Näätänen satte inn, før han avsluttet med scoring i straffekonkurransen.

-  Frisk vil være med helt i toppen. Når det gjelder Vidar Wold, er det ingen jeg unner mer suksess enn ham. I går spilte han seg opp hele veien, og var matchvinner. Med Vidar i form igjen har vi to gode keepere, sier Henrik Aaby.

Storhamar varierte i prestasjonene, og hadde heller ikke marginene med seg.

-  Jeg så at Espen «Shampo» Knutsen uttalte at vi er outstanding. Det er vi ikke. Laget er veldig bra når maskinen maler, men vinner ikke på dårlige dager. I går var det en halvdårlig dag på jobben, sier lagkaptein Mads Hansen til Dagbladet.

HANGLER: Kroppen til Vidar Wold er preget av diverse operasjoner og skavanker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer