- Jeg har kropp som en 50-åring

Fjorårssesongen gikk fløyten grunnet lyskestrekk. I går ble Frisk-keeper Vidar Wold (31) matchhelt mot serieleder Storhamar.

ASKER (Dagbladet): -  Denne oppturen trengte jeg, sier Wold til Dagbladet etter at Frisk hadde vunnet straffekonkurransen og sikret seg to poeng.

På stillingen 3-2 til Frisk reddet han den femte Storhamar-straffa (Urban Omark misset), og sørget for elleville jubelscener i hallen.

-  Jeg har kropp som en 50-åring, men lar ikke skadene stoppe meg. Trass i prolaps i tre skiver i ryggen, en lysk som jobber i turnus og knær som er operert fem ganger de siste tre åra, står jeg på så lenge det går, sier Wold etter kampen.

-  Tabbe

Starten på den kunne ikke blitt verre for 31-åringen, med baklengsmål i overtallsspill. Kristian Forsberg skjøt, og pucken smatt inn mellom beina på Frisk-keeperen.

-  Det var ei ordentlig tabbe. Jeg var passiv, men klarte heldigvis å jobbe meg inn i kampen igjen. Da pucken forsvant inn var det bare å nullstille og begynne på nytt, sier Wold.Resten av kampen viste han mesterklasse, og hadde akkurat den flaksen en god keeper ofte har. Kanonskuddet fra superveteranen Alexander Smirnov (1-2) hørte han bare suset av, mens stengene reddet ham tre ganger (skudd fra Christian Olavsveengen, Jaakko Harikkala og Tom Erik Olsen).

-  For første gang i år spilte vi solid i samtlige 60 minutter, ikke bare i 40. Bruker vi hodet like bra i tida framover, tror jeg vi vil kjempe i toppen, sier Vidar Wold.

-  Matchvinner

 HELT: Frisk-keeper Vidar Wold startet som tabbemaker, men endte opp som den store helten mot Storhamar. Men her må han slippe inn en straffe fra Storhamars Patrick Yetman. Foto: Lars Eivind Bones
HELT: Frisk-keeper Vidar Wold startet som tabbemaker, men endte opp som den store helten mot Storhamar. Men her må han slippe inn en straffe fra Storhamars Patrick Yetman. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Det samme mener venstrevingen Henrik Aaby, best av utespillerne i Askerhallen i går kveld. Først scoret han 1-1-målet, deretter la han pasningen til 2-2 som Matti Näätänen satte inn, før han avsluttet med scoring i straffekonkurransen.

-  Frisk vil være med helt i toppen. Når det gjelder Vidar Wold, er det ingen jeg unner mer suksess enn ham. I går spilte han seg opp hele veien, og var matchvinner. Med Vidar i form igjen har vi to gode keepere, sier Henrik Aaby.

Storhamar varierte i prestasjonene, og hadde heller ikke marginene med seg.

-  Jeg så at Espen «Shampo» Knutsen uttalte at vi er outstanding. Det er vi ikke. Laget er veldig bra når maskinen maler, men vinner ikke på dårlige dager. I går var det en halvdårlig dag på jobben, sier lagkaptein Mads Hansen til Dagbladet.

HANGLER: Kroppen til Vidar Wold er preget av diverse operasjoner og skavanker.