GLEDER SEG: Cecilia Brækhus gleder seg til storkampen, til tross for at motstander er hele 11 cm høyere enn henne, og bare har tapt èn kamp. Foto: AP Photo/Lethikuva, Kimmo Mantyla
GLEDER SEG: Cecilia Brækhus gleder seg til storkampen, til tross for at motstander er hele 11 cm høyere enn henne, og bare har tapt èn kamp. Foto: AP Photo/Lethikuva, Kimmo MantylaVis mer

- Jeg har lenge hatt lyst på en storkamp som dette

Cecilia Brækhus gleder seg vanvittig til den tøffeste kampen i karrieren hennes til nå.

- Dette blir en helt unik og enestående kamp, for den av oss som vinner kan kalle seg verdens beste, uansett vektklasse. Jeg vet at det kommer til å bli ti knallharde og helt rå runder, men jeg gleder meg fantastisk mye. Det kommer til å bli veldig moro å gå i ringen mot Mathis, og det er en kamp som kommer til å få enormt stor oppmerksomhet, ikke bare i Tyskland og Skandinavia, men over hele bokseverdenen, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Det var i forrige uke det ble klart at hun skulle møte Mathis, som slo Holly Holm knockout i en kamp i USA i begynnelsen av desember i fjor. Den franske jenta er knallhard og har vunnet 22 av sine 26 seirer på knockout. Det er helt unikt innen kvinneboksingen.

- Jeg har lenge hatt lyst på en storkamp som dette, og når jeg går i ringen mot Mathis kan i alle fall ingen stille spørsmål ved motstanderen, legger Brækhus til.

Høydeforskjell Det er den store høydeforskjellen mellom dem som blir det største utfordringen til Brækhus. Mathis måler 1,82 meter på strømpelesten, 11 centimeter mer enn den norske bokseren.

- Kommer det til å få noen betydning for valg av sparringpartner?

- Det er det for tidlig å si noe sikkert om, for foreløpig er jeg veldig tidlig i forberedelsene mine. Akkurat nå er det ren grunntrening det går på, med mye løping, og det er ikke før de siste fire ukene før kampen at jeg kommer til å starte sparringen.

- Derfor har vi ikke snakket så mye om hva vi skal gjøre i forberedelsesfasen, men jeg kommer nok vesentlig til å legge forberedelsene til Berlin, kanskje med noen turer til de andre treningsfasilitetene Sauerland har i området her, forteller Brækhus.

- Jeg kommer til å gjennomføre vanlige, gode forberedelsene. Det blir ikke noe snakk om å gjøre noe spesielt før jeg bokser kampen om å bli verdens beste, sier hun.

Vanvittig slagkraft - Ved siden av at Anne Sophie Mathis er mye høyere enn meg, har hun en vanvittig slagkraft. Jeg har sett kampen hennes mot Holly Holm og vet det. Jeg har gjort meg noen tanker om å få henne som motstander, og de går vel ut på at det kommer til å bli vanskelig. Det blir den tøffeste kampen i karrieren min til nå, men det kommer også til å bli spesielt, for aldri før har noen nordmann bokset om å bli verdens beste, sier Brækhus til NTB.

Kampen kommer til å inngå i stevneserien Nordic Fight Night, den kommer til å gå i Danmark og datoen er satt til 17. mars. Først i neste uke blir det avklart hvor Brækhus skal bokse, men Herning og København er de mest aktuelle byene, dersom vi skal tolke Kalle Sauerland korrekt.

- Det er en fordel for meg å bokse i Danmark, og nå håper jeg bare at det blir mange nordmenn på tribunene. Dette blir en spesiell kamp som jeg håper flest mulig kommer for å se, sier Brækhus.

Hun setter alle de tre titlene sine på spill mot den franske knockoutmaskinen, men fordelen til Brækhus er at hun er mester, og hun er ubeseiret. Det er ikke Anne Sophie Mathis, som har ett nederlag i karrieren sin. Det kom så langt tilbake som i 1995, da hun tapte på knockout i femte runde i en kamp i Nederland.

- Selv om hun har et tap, kan jeg ikke undervurdere henne. Uansett hvordan man ser på den kommende kampen, blir den knalltøff, verken mer eller mindre, sier Cecilia Brækhus.

(NTB)