- Jeg har Lyn skrevet på hjertet mitt

«Soko» forholder seg til kontrakten.

ULLEVAAL (Dagbladet.no) Thomas Sokolowski spilte igjen en solid kamp på Lyns midtbane mot Viking, men unggutten som har har tilbragt hele sin proffkarriere i klubben fra Oslo vest kan være på vei vekk fra klubben etter sesongslutt.

22-åringens kontrakt går ut etter sesongslutt og har allerede vært koblet til Tromsø, en klubb hans far har tette bånd til etter sin tid som spiller i ishavsbyen.

Selv om mange lurer på hvor Sokolowski spiller fotball neste år, tar han det hele med knusende ro og konsentrerer seg heller om Lyn.

- Nei, nå er det kampslutt og akkurat nå tenker jeg bare på Lyn, sier Sokolowski til Dagbladet.no.

-Jeg har Lyn skrevet over hjertet og jeg er Lyn-gutt.


Sentrale bosmanspillere

Sokolowski er ikke eneste spiller hvis kontrakt utløper etter sesongslutt.

Espen Hoff og tippeligaens beste keeper (ifølge Dagbladets spillerbørs) Eddie Gustafssons kontrakter utgår etter sesongen.

MED HJERTET UTENPÅ DRAKTA: Tomasz Sokolowski (nr. to f.v.) fremhever at han er Lyn-gutt tvers igjennom, men i bakgrunnen lurer Bosman-spøkelset. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
MED HJERTET UTENPÅ DRAKTA: Tomasz Sokolowski (nr. to f.v.) fremhever at han er Lyn-gutt tvers igjennom, men i bakgrunnen lurer Bosman-spøkelset. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Gustafsson har vært i gnistrende form for Lyn og har vartet opp med en rekke matchvinner redninger så langt i sesongen og mot Viking stanset han det han kunne ta.

- Vi har ikke vår beste dag og gir dem for mye rom, sier Gustafsson om kampen.

Om sin egen fremtid vil han ikke si stort, bortsett fra at han gjerne vil spille utenlands.

- Jeg vil ikke kommentere min egen fremtid, men alle vil jo bli proff.


Treneren kan også forsvinne

Henning Berg har dermed et oppdrag i vente med å holde på flere sentrale spillere, men Lyn-treneren avviser at klubben tenker for mye på det.

- De tre spillerne vet hva vi syns om dem, men akkurat nå er det for lenge til jeg bryr meg om det, sier Berg som ikke tror at han vil kjøpe noen spillere i dette overgangsvinduet.

- Jeg tror ikke vi har muligheten økonomisk til å styrke stallen nå, men vi vil helst beholde de vi har allerede, sier Berg.

- Jeg har Lyn skrevet på hjertet mitt

NB! Også Henning Bergs kontrakt går ut etter sesongslutt, men Lyn-treneren ville ikke kommentere dette etter gårsdagens kamp.