«Jeg har lyst på et barn til»

OL-mester Trine Hattestad (34) har framtidsplanene klare etter at hun i går takket for seg som aktiv spyd-dronning. Hun og familien skal kjøpe nytt hus. - Og jeg har lyst til å få et barn til, sier Trine til Dagbladet.

Foreløpig har Trine og Anders to barn: Joachim (10) og Robin (4).

- Jeg har lyst til å ha tre barn. Kanskje ei lillesøster til Joachim og Robin. Men å ønske er én ting. Vi får vente og se, sier Trine etter gårsdagens pressekonferanse på Skøyen i Oslo.

Flytter

Familien Hattestad har også planer om å flytte fra Svartskog til et større og mer moderne hus på Oppegård.

- Først og fremst for å få en lettere hverdag. Vi vurderer å kjøpe et nyere hus, nærmere idrettshallen og skolen. Slik det er nå, sitter vi i bilen til og fra i flere timer daglig, sier Trine.

Store penger

Prisen på det 183 kvadratmeter store huset til Trine og Anders Hattestad i Roald Amundsens vei på Svartskog er fire millioner kroner. Villaen, som både har utsikt til sjøen, boblebad, peis og badstue, ble bygd i 1905 og modernisert i 1988.

Verditaksten på eiendommen i Svartskog er mer enn én million kroner mindre enn det Trine har tjent på spydkastingen denne jubelsesongen.

Til sammen har hun sopt inn over fem millioner kroner.

Anders visste

For husbond Anders var det ingen bombe at Sydney-OL ble Trines siste store mesterskap.

- Han har vært med på bestemmelsen, og støtter meg hundre prosent i avgjørelsen om å legge opp. Avgjørelsen ble tatt allerede i vår, sier Trine.

Hun innrømmer at hun vil savne mye, ikke minst å stå på seierspallen i store mesterskap og høre nasjonalsangen runge over stadion.

- Følelsen av å lykkes med noe du har slitt veldig mye med, vil bli et savn. Det samme gjelder lettelsen etterpå, sier Trine.

Om drøyt to uker skal hun begynne i ny jobb som aktivitetsleder i et inkassobyrå.

- I stedet for å drive toppidrett, skal jeg reise rundt og få folk i form. Det gleder jeg meg til. Selv har jeg kastet spyd for siste gang. Spyd er ikke en øvelse du bare slenger innom. Når jeg har lagt opp, er det for godt, sier Trine.

På litt sikt vil hun også bli engasjert av Friidrettsforbundet.

Både for å dele erfaringen sin fra store mesterskap med resten av Friidretts-Norge, og jobbe med talentutvikling og rekrutteringsarbeid. Også Hanne Haugland og Steinar Hoen er påtenkt slike oppgaver.

Morsomt

Som takk for innsatsen jobbes det også med å få Trine på sokkel på Nye Bislett sammen med Hjallis og Grete Waitz.

- Meg på sokkel?

- Jo, det er kanskje morsomt, sier Trine - fortsatt uvant med tanken om at spydkarrieren definitivt er over.

MAMMA HJEMME: Trine Hattestads eventyrlige karriere ble kronet med OL-gull for noen uker siden. Nå gleder Joachim, Robin og pappa Anders seg til å ha mamma mer hjemme.