«Jeg har lyst til å fortsette til jeg er 37»

TRONDHEIM (Dagbladet): - Han Semb må gjerne ringe meg, men jeg spiller aldri mer for Norge, sier Ørjan Berg (32). Og grunnen får du her: - Jeg vil ha en kontrakt til etter den jeg har nå, og da kan jeg ikke slite meg ut.

I går ettermiddag fikk Ørjan Berg Finn Graffs tegning som beviset på at han er Årets spiller i Dagbladet. Det er den fjerde bestemannsprisen han har fått siden sesongslutt. Og da skjønner du sikkert hvorfor både nasjonen og dens ballansvarlige vil ha RBK-spilleren på landslaget. Akkurat som om det hjelper. - Jeg er definitiv i forhold til landslaget, sier Ørjan Berg til Dagbladet. - Og presset fra omgivelsene (?), nei, det er det ikke vanskelig å stå imot. En ting er familielivet og den fritida jeg har til disposisjon - en annen ting er ønsket om å spille fotball så lenge som mulig. For jeg føler at jeg vil slite meg ut hvis jeg både spiller for Rosenborg og landslaget - prestasjonene mine vil dale. Og:

- Det har ikke noe med spillestil å gjøre. Det handler bare om at jeg har lyst til å fortsette på dette nivået til jeg er 37 år.

Strøken helse

Ørjan Bergs kontrakt med Rosenborg løper til årsskiftet 2003. Da vil han være 34 år og fire måneder gammel. Og det er ingen alder. Hvis helsa holder.

- Føler jeg meg som i dag, er det ikke noe problem, sier Ørjan.

- Jeg har vært heldig med muskulaturen. Og jeg har ikke hatt strekkskader, meniskene er bra og korsbåndene også. Og anklene - vel, de er opererte begge to.

- Hvilket betyr?

- At de er bra de også.

Ørjan Berg spilte ikke bortekampen mot Alavés på grunn av tre gule kort i Champions League. I morgen kveld er han med igjen i Rosenborgs 90 siste minutter før ferien. Og han er ikke beskjeden - han sier det som det er:

- Vi klarer det. På vilje.

Men:
- Når fjerde runde går i februar, vil vi få det tøffere fordi vi da vil være helt ute av sesongen.

En rolig nordlending

Fotballferien fra Nils Arne Eggen og Lerkendal skal Ørjan Berg tilbringe sammen med familien - samboer Nina og guttene Marius (7) og Patrick (3) - hjemme i Bodø. Det er der han kommer fra og det er der han vil ende opp. For i motsetning til Bodø-kamerat Mini har Ørjan dype røtter. Og i motsetning til den pensjonerte lille er han veldig privat.

- Jeg er skapt sånn, forklarer Ørjan.

- Og så kan det ha noe med fortida å gjøre, og faren min som også var en fotballspiller i fokus. For når yrket ditt er offentlig, er det godt å trekke seg tilbake og være for seg sjøl.

- Alt dette gjør at jeg er veldig privat. Hva resten av livet ut over fotballframtida skal inneholde har han ingen anelse om. Han holder på her og nå og fem år framover fordi han synes det er artig å spille fotball.

Flatlus uten skudd

- For sjøl om mange mennesker i Bodø sikkert ikke tror meg når jeg sier at pengene ikke betydde noe som helst da jeg valgte RBK framfor Glimt i våres, så er det faktisk sant.

- Da Rosenborg plutselig snudde og sa de ville kjøpe meg istedenfor å leie meg ut denne sesongen også, fikk jeg veldig lyst til å være her. Jeg følte det var den siste sjansen, sier Ørjan Berg.

Rosenborgs midtbanejern har ikke store mangler. Trener Eggen gir ros på denne måten:

- Å spille mot Ørjan Berg er som å spille mot flatlusa - du blir aldri kvitt den.

I hvert fall ikke før om fem år. - Og så er det jo godt betalt, da, sier han. - Uten at det er det avgjørende.

<B>ÅRETS SPILLER:</B> Ørjan Berg er kåret til årets spiller av Dagbladet. I går fikk han overrakt hedersbevisningen - en tegning av Finn Graff. Nils Arne Eggen delte ut premien i garderoben etter treningen.