- Jeg har lyst til å stå opp fra de døde

Frode Andresen håper operasjon gir karrieren nytt liv.

STORE MAGEPLAGER: Skiskytter Frode Andresen sliter med brokk i mellomgulvet. Nå håper han en operasjon kan fjerne problemet. Hvis ikke, er karrieren trolig over. Her går han langrenn på Beitostølen i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
STORE MAGEPLAGER: Skiskytter Frode Andresen sliter med brokk i mellomgulvet. Nå håper han en operasjon kan fjerne problemet. Hvis ikke, er karrieren trolig over. Her går han langrenn på Beitostølen i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Frode Andresen (37) kan ha gått sitt siste løp som toppidrettsutøver. Nå håper han at en mageoperasjon kan redde  satsinga mot OL i Sotsji.

Skiskytteren har slitt med diverse skader og sykdomsproblemer de siste fem-seks åra, og nå er Andresen usikker på om han orker mer motgang.

Sesongens to mål var å enten kvalifisere seg til skiskytings-VM i Khanty-Mansiysk - eller femmila i langrenn i Kollen-VM.

Begge deler går derimot uten Frode Andresen.

Stafetten under ski-NM sist helg var hønefossingens siste halmstrå, men han var aldri i nærheten av farta han måtte oppvist i sporet for å fange interessen til landslagets sportssjef Åge Skinstad.

- Må operere Frode Andresen har fått påvist brokk i mellomgulvet. Det gjør at han ikke klarer å ta til seg næring på skikkelig vis, i tillegg til at det reduserer stabiliteten i muskulaturen.

- På grunn av mageproblemene går jeg minst ett minutt saktere på en ti-kilometer enn om jeg hadde vært frisk. Jeg har altfor lenge håpet og trodd at det skulle gå over av seg selv, men innser at jeg må gjennom en operasjon for å bli bra i magen igjen, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Militært VM I tillegg til å ha fått konstatert brokk har Andresen tatt en rekke prøver for å finne ut om det er andre medisinske årsaker til det omfattende sykdomsbildet han har slitt med.

- Det gjenstår å få svar på to prøver. Det er ingen vits å ta en operasjon før vi finner ut om problemet er mer sammensatt, sier han.

Selv om Andresen må se både ski-VM og VM i skiskyting fra tvstolen, håper han likevel på medalje i mesterskap i vinter. I slutten av måneden deltar han i militært VM i Sarajevo. Der skal han gå både langrenn og skiskyting.

- Jeg har aldri vært med på det før, så det kan bli artig å få representere Norge på den måten.

Vil ta en Lasarus En eventuelt vellykket operasjon vil ikke nødvendigvis være ensbetydende med at han velger å satse videre for fullt. Andresen utelukker ikke at karrieren kan være slutt uansett.

- I tillegg til at jeg må få orden på kroppen, så må også motivasjonsdelen i hodet på plass. Summen av mange problemer de siste  fem-seks åra har vært slitsom. Men det er klart jeg har lyst til å ta en Lasarus: Å stå opp fra de døde, sier Frode Andresen.

Han har satt 1. mai som personlig tidsfrist i forhold til videre satsing.

- Jeg må være 100 prosent fit da. Det er da sesongoppkjøringen starter for fullt. Sliter jeg fortsatt med problemer da, ser det ikke lyst ut med tanke på videre satsing, sier Frode Andresen.