ENDELIG KLAR: VM så langt har bare bydd på en omgang - og ett mål - for lagkaptein Trine Rønning. Nå er hun endelig skadefri og innstilt på å ødelegge for England i kveld. Foto: Tormod Brenna
ENDELIG KLAR: VM så langt har bare bydd på en omgang - og ett mål - for lagkaptein Trine Rønning. Nå er hun endelig skadefri og innstilt på å ødelegge for England i kveld. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Jeg har lyst til å være en jævel

Trine Rønning (32) har hatt nok tunge stunder i VM.

OTTAWA (Dagbladet): - Utad har jeg jo måttet være positiv og optimistisk. Men det er klart det har gått noen tanker oppe i hodet mitt i ledige stunder. De har ikke bare vært av den gode sorten. Det er tungt når det ikke er noe framgang, når låret er like vondt dag etter dag, sier landslagskapteinen som kune har spilt en eneste VM-omgang så langt.

Hun var skadet i VM-oppkjøringen, ble friskmeldt i siste liten, og scoret Norges første mål mot Thailand.

Så smalt det igjen.

- I det samme låret, men et litt annet sted. Strekk. Ikke bra, sier hun.

Trine måtte sjukemelde seg igjen.

Får ros - Utrolig kjipt. Det å sitte på benken når du ikke anses god nok for laget er en ting. Men å sitte der uten å kunne bidra fordi du ikke kan, er ekstra kjipt. Og når jeg i tillegg bare gikk og stanga, ikke merket framgang, ikke så lyset i tunnellen på flere dager, ja - så var det ikke bare gøy, sier hun til Dagbladet.

De andre jentene berømmer Trine Rønning for måten hun har taklet skadetrøbbelet sitt på. Hun har hele tida svelget egen skuffelse og oppmuntret og trigget de andre til å yte maks.

- Jeg er kaptein. Og jeg er en ledertype. Vi er et lag, og selvsagt står jeg på for de andre, sier hun.

Hjertelig velkommen I kveld er hun kapteinen og midtstopperen endelig på plass igjen. Selv om de norske damene har klart seg greit uten Rønning så langt, er hun mer enn velkommen.

Rutinen hennes og evnen til å lede laget kan fort bli avgjørende mot England og et fortsatt VM-liv i kveld.

Og smitter innstillingen hennes over på de andre, bør åttendedelsfinalen bli en overkommelig affære.

- Det finnes ingen skala som er stor nok om du skal måle hvor lyst jeg har til å spille denne kampen, sier hun.

Skal være jævlige England er et tøftspillende lag, ranket bedre enn Norge, og har vist seg vanskelig å slå så langt i VM.

- Jeg regner med de kommer til å føre kampen mot oss. Det håper jeg i alle fall, sier Trine Rønning.

- Så skal vi ligge der og ta i mot dem. Spille hardt, tøft og kontant. Kline til, bryte dem ned, rett og slett være litt jævlige. Jeg håper vi kan få dem litt gretne og irriterte.

- De skal få merke at vi er der, sier Trine Rønning, som selvsagt har andre planer enn å pakke kofferte i kveld.

- Vi vet vi kan vinne denne kampen om vi får fram det samme trøkket vi har hatt før. Det er en kamp som bør passe oss bra. Og ærlig talk, vi skal spille videre i VM. Noe annet er egentlig ikke aktuelt.

- Det er slike kamper jeg elsker, sier Trine Rønning.

Fikk hjelp av "ferien" Det er ei uke siden Norge spilte den siste gruppespillskampen mot Elfenbenskysten. Så lange pauser er egentlig ikke ideelt i et mesterskap, men for Trine Rønning var det tida hun trengte på å bli frisk.

- Men det kan være utfordrende også med så lange avbrekk. Det har gått veldig bra, mye på grunn av at de "voksne" har vært flinke til å finne på aktiviteter. Vi har vært på spa, på shopping, vi har hatt en fridag - men samtidig har vi klart å holde det i gang, sier Trine Rønning til Dagbladet.

Om Norge slår sine engelske motstandere i kveld, går turen videre til vestkysten av Vancouver og kvartfinale mot Canada eller Sveits. Heller ikke noe uoverkommelig hinder kanskje?

- Neida, men det får vi snakke om etter at vi har kriget oss videre i kveld. For det må vi, England er tøffe. Det vi koste å slå dem. Det er vi klar over - og det skal vi klare, sier Trine Rønning.