- Jeg har mer inne

Svindal ser optimistisk på fortsettelsen tross 11.-plass i Bormio.

PÅ ETTERSKUDD: Aksel Lund Svindal havnet et stykke ned på resultatslistene etter uryddig kjøring i midtpartiet under utforrennet i Bormio.Foto: SCANPIX/EPA/CARLO FERRARO
PÅ ETTERSKUDD: Aksel Lund Svindal havnet et stykke ned på resultatslistene etter uryddig kjøring i midtpartiet under utforrennet i Bormio.Foto: SCANPIX/EPA/CARLO FERRAROVis mer

Aksel Lund Svindal feirer nyttår vel vitende om at han mer å gå på.

Etter at han kjørte inn til delt ellevteplass i sitt siste renn i 2010, karakteriserte Svindal seg selv som «mellomfornøyd» med første del av sesongen.

Sesongens første seier har latt vente på seg, og to annenplasser er det eneste nordmannen har å vise til så langt.

- Jeg har høyere målsetting enn der jeg er nå, men jeg har ikke gitt opp. Jeg tror jeg har mer inne, sa Svindal til NTB etter onsdagens ellevteplass i utforen i Bormio.

Var optimist Om snaut seks uker starter VM i Garmisch-Partenkirchen, men nordmannen er ikke bekymret for formen selv om han ikke har vært på seierspallen i de fire siste rennene.

Nå blir det nyttårsfeiring i Innsbruck før han skal kjøre parallellslalåm i München 2. januar. Etter årsskiftet håper han også på å finne vinnerformelen igjen.

Da han falt under super-G-rennet i Val Gardena for to uker siden, pådro Svindal seg ribbeinsbrudd. Men skaden plager ham ikke når han kjører.

- Det går veldig fint og er ikke noe problem. Jeg kjenner ikke noe til det, sa han.

- Hvis jeg hadde kommet i mål i det super-G-rennet, ville jeg blitt nummer to og vært med helt i toppen i sammenlagtcupen, men så «trynet» jeg, sa Svindal.

Walchhofer raskest Østerrikske Michael Walchhofer tok sesongens tredje verdenscupseier da han vant utforrennet i Bormio.

Walchhofer var 0,08 sekund foran toer Silvan Zurbriggen fra Sveits, mens italienske Christof Innerhofer ble nummer tre. Han var 0,36 sekund bak vinneren.

Aksel Lund Svindal kjørte bra på toppen, men gjorde en feil i det midterste partiet og tapte mye tid og fart.

- Jeg prøvde å gi gass, men midtveis gjorde jeg en feil som kostet litt for mye. Jeg tapte ganske mye akkurat der og mistet rytmen litt også, fortalte 28-åringen, som var 1,65 sekund bak Walchhofer.

(NTB)