- Jeg har mer kontroll på Jönsson

Petter serverte lissepasning til svensk presse.

IKKE GULLFAVORITT: Petter Northug føler seg som en utfordrer på mandagens 15-kilometer - en distanse han betegner som Sveriges beste mulighet til å få et langrennsgull på herresida. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
IKKE GULLFAVORITT: Petter Northug føler seg som en utfordrer på mandagens 15-kilometer - en distanse han betegner som Sveriges beste mulighet til å få et langrennsgull på herresida. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| WHISTLER (Dagbladet): Svensk presse var godt representert da Petter Northug i dag stilte til sin første mediaseanse i OL, i håp om at 24-åringen skulle levere en ny bredside mot en eller flere av deres egne medaljehåp.   Uttalelser som «jeg kommer aldri til å tape en spurt mot Marcus Hellner», «jeg tok det helt rolig på slutten, så dere ikke det?» og «kæm e kongen?» har gått sin seiersgang i Sverige — og de svenske journalistene gikk ikke skuffet hjem denne gangen heller.  

Petter er nemlig uenig med dem som mener den klassiske sprinten, der Emil Jönsson er utpekt som den store favoritten, er svenskenes beste gullmulighet.  - Jeg har bedre kontroll på Jönsson på sprinten enn Marcus på 15-kilometeren, sa Northug.  

Og sørget dermed for å gi den svenske pressen tittelen de ønsket seg.  

Landslagstrener Morten Aa Djupvik har problemer med å skjule at han er uenig i Northugs vurdering.   - Den er vanskelig, ja. Jönsson virker veldig sterk. Men per i dag er nok Petter en større medaljekandidat på sprinten enn på 15-kilometeren, sier han til Dagbladet.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer