«Jeg har merket meg at det er flere som ikke har spilt på en stund.»

Egil Olsen var skuffet over at flere av Wimbledon-spillerne ikke hadde brukt ferien til å trene. I går hadde han sin første treningsøkt med det engelske topplaget. Så langt har både trener og spillere forventninger til hverandre.

- Her må det mye drilling til før de er klare, det er helt tydelig. Laget trenger mange slike økter som vi har hatt i dag, det er helt klart.

Dette er Drillos første kommentar etter å ha gjennomført den første treningsøkten med Wimbledons første lag.

Med falkeblikk følger han alle spillerne under treningen, og er imponert over lagets keepere. Derimot er han ikke fornøyd den fysiske formen mange av spillerne er i etter å ha hatt seks ukers spillefri.

- Jeg har merket meg at det er flere som ikke har spilt på en stund, sier han.

Hjelpetrener Lars Tjernås sier det vanskelig å vurdere hvilket nivå laget befinner seg på nå etter ferien og på første trening. Likevel har han gjort seg opp en mening.

- Styrken varierer veldig. Mange har gjort mye de siste seks ukene og er der de bør være, mens andre ikke har gjort det de burde, svarer han på spørsmål fra Dagbladet.

Ikke fornøyd?

Hva skal så til for at Drillo og Tjernås blir fornøyd med laget de overtok ansvaret for i går?

- Fornøyd blir jeg aldri. Det er en del av gamet i fotball, sier Tjernås.

Begge de norske trenerne deltok aktivt på treningen i går - og begge har allerede vunnet tillit hos spillerne. Selv om de norske trenerne ikke var helt fornøyd med tingenes tilstand i går, er likevel Egil Olsen klar i sin dom:

- Dette er en fin gjeng!

Usikre

Mange av spillerne er nok usikre på hvilken plass de er tiltenkt i Egil Olsens lagoppsett. Faste spillere kan raskt bli satt ut av laget, men så langt følger alle lojalt opp. Nå ser de fram til kampene under Drillos ledelse.

- Vi som er spillere på Wimbledon ser fram til å ha Olsen som trener, men vi må lære av hverandre. Foreløpig har han ikke kommet med store forandringer, men har sagt at vi må få forsvaret på plass.

- Jeg regner med at forandringene kommer over litt tid. Alle håper at vi skal bli bedre enn tidligere, sier forrige sesongs lagkaptein Robbie Earle.

Han er svært fornøyd med Drillos kameratslige og vennlige tone, og Earle mener absolutt at Drillo forstår Wimbledons sjel.

- Vi må vise vilje til å vinne. For å gjøre det er det viktig å holde organisasjonen tent, men vi har ikke klart det de siste sesongene. Det må vi få til igjen, sier Robbie Earle.

Spøk

Earle framholder at de foreløpig ikke har utsatt Drillo for noen av de mange spøkene spillerne er kjent for å fare med overfor nykomlinger.

- Det er for tidlig, men i en avslappet stund skal vi nok få fatt i buksene hans eller noe annet, sier han.