TI STRAKE UTEN TAP: Er fasiten for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
TI STRAKE UTEN TAP: Er fasiten for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har mine tanker om hvordan dette laget vil se ut om noen år

Ole Gunnar Solskjær (45) møtte pressen.

Fulham - Manchester United 13.30 lørdag.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står foran noen veldig tøffe kamper på flere fronter framover, som PSG i Champions League, Chelsea i FA-cupen og Liverpool i ligaen.

Men aller først skal de røde til Craven Cottage for å møte Fulham i Premier League, et lag som kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk. London-laget ligger nest sist og har sju poeng opp til sikker plass.

- Du tar et skritt om gangen og det er et av målene vi har satt, å komme inn blant topp 4. Hvis vi gjør det, ønsker vi å bli værende der og forbedre oss derfra. Stabilitet er nøkkelordet nå. At vi forstetter å forbedre oss og vinner kamper, men på en bedre måte enn mot f.eks. Leicester. Det var godt nok, men vi skal ikke være fornøyde med godt nok. Vi vil forbedre oss og kamper mot lag som Fulham avslører karakteren vår, sier Solskjær på dagens pressekonferanse.

- Kan vi glemme PSG og alle kampene som kommer? Fokuset rundt omkring og i pressen har vært PSG, Chelsea og Liverpool. Men det er ikke de kampene som gjør at vi forbedrer tabellsituasjonen, det er de andre kampene, sier Solskjær.

Manchester United står på sin side med ett baklengs på fire bortekamper i ligaen under Solskjær, og er to små poeng bak den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-fotball neste sesong. De røde tok sin femte strake borteseier i alle turneringer med seieren over Leicester sist.

Kan vinne kåring

Manchester United står med ti strake kamper uten tap under Solskjær. Det gjør at 45-åringen kan bli kåret til månedens manager i Premier League. Det er ikke noe han tenker på.

- Det har vært sju uker med .. det har vært fantastisk. Laget fortjener æren. Det er de som har gjort det, det er spillerne. Jeg ser ikke tilbake og tenker at jeg er stolt, jeg ser alltid framover. Du reflekterer, men du gjør aldri slik og sier godt jobbet. Kanskje jeg burde gjøre det oftere, men det er bare meg, sier Solskjær og klapper seg selv på skuldra.

Solskjær er som kjent vikarmanager ut sesongen, men tenker likevel langsiktig for klubben.

- Hver dag føler du at du hjelper klubben. At du setter ditt stempel på det. Men noen ganger er det ikke jeg som bestemmer spillernes framtid, det er spillerne selv. Ønsker de å bli, vil de videre, vil de noe annet, sier Solskjær og fortsetter:

- Vi har en visjon og et bilde om hvordan vi vil se ut om noen år. Vi må tenke langsiktig, men også kortsiktig. Jeg har mine tanker om hvordan dette laget vil se ut om noen år. Jeg vet ikke om det blir med meg her, men jeg forteller alltid Ed (Woodward) om mine syn på ting, sier Solskjær, som forteller at det bildet ikke har endret seg siden desember.

- Egentlig ikke. Jeg har vært United-supporter og fulgt United i mange år etter at jeg dro hjem. Jeg hadde en klar mening om hvordan ting burde være etter min mening. Du får et annet syn på noen spillere, det er noen som imponerer deg, det er noen som har litt å gå på. Men vi er ikke så langt unna fra det jeg tenkte da jeg kom.

Skryter av Ranieri

Nå venter altså Fulham og manager Claudio Ranieri på motsatt banehalvdel, en manager som ledet Leicester til et historisk ligagull i Premier League. Solskjær innrømmer at han beundrer italieneren.

- Jeg vet ikke alt om situasjonen i Fulham, men det han gjorde i Leicester viser hva han er kapabel til som manager. Det må være den beste lagprestasjonen i Premier League. Lagånden, innsatsen og det at de hadde troen på seg selv, sier Solskjær.

- Han er en jeg har sett opp til, du leser bøker og du ser treninger. Jeg vet at vi møter et lag som er sterke på kontringer. Det har alltid vært typisk for hans lag. Jeg har faktisk kopiert noen av treningsmetodene hans, sier Solskjær med et smil.

Ny kontrakt

Klubben informerte også i dag om at midtstopper Phil Jones har skrevet under på en ny kontrakt som løper fram til 2023, med mulighet for forlenging ytterligere ett år.

- Han fyller snart 27 år og er på vei inn i sine beste år som midtstopper. Vi er storfornøyde med at Phil ønsker å bli værende i klubben framover, sier Solskjær i en pressemelding.

P.S. Fulham-manager Claudio Ranieri informerte i går at nysigneringen Håvard Nordtveit, som kom fra Hoffenheim på lån Deadline Day, ikke vil spille mot Manchester United - til tross for at nordmannen har trent med sin nye klubb de siste dagene.