Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har mistet over minuttet på «piss»

Petter Solberg kjemper om tredjeplassen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Nordmannen ble passert av Mikko Hirvonen og Sebastien Ogier i løpet av lørdagen på middelhavsøya. Men «bare» 39,5 sekunder skiller opp til sjudobbelt verdensmester Sebastien Loeb i tet for fjerdeplasserte Solberg.

- Jeg har mistet over minuttet på «piss». Først 40 sekunder på en turbofeil fredag, så 12 sekunder på en punktering (10. fartsprøve) og nye 10 sekunder på en feil vi gjorde med oppsettet på bilen (12. fartsprøve). Jeg har kontroll på tredjeplassen, selv om alt kan skje, og jeg er ikke ute av seierskampen heller, sa Petter Solberg til NTB.

Delebytter 2003-verdensmesteren medgir at han har det vanskeligere enn fabrikkførerne, som får nye deler på bilen til hver eneste service. Solbergs budsjett tillater ikke like hyppige delebytter.

- På servicen midt på dagen valgte vi å kjøre videre med støtdemperne selv om de begynte å bli myke. Jeg forsøkte å stive dem av noe, men det ble bare helt galt. 10 sekunder forsvant bare på det. Jeg angrer i ettertid på at vi ikke byttet. Men fra start søndag setter vi på nye. At jeg ligger bare 40 sekunder bak etter ett minutts tidstap, forteller jo at jeg har farten inne, mente spydebergmannen.

Femteplass Mads Østberg ser ut til å sikre en femteplass. Ford-føreren ligger i «ingenmannsland» med over minuttet opp til Solberg og 44 sekunder ned til Daniel Sordo på plassen bak.

Henning Solberg og Eyvind Brynildsen (S2000-klassen) har brutt rallyet.

Fire avsluttende fartsprøver skal avgjøre VM-runden søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media