Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har mye å leve opp til, med blodet til en som har vært verdensmester

Kai Robin Havnaa etter proffdebuten.

KØBENHAVN (Dagbladet): Kai Robin Havnaa proffdebuterte i Falconer Hall i dag, samme sted som faren Magne Havnaa bokset sin tredje proffkamp.

Vant debuten Havnaa gikk seirende ut av oppgjøret mot Tomislav Rudaf fra Kroatia, med poengene 40-36 fra alle de tre dommerne.

Kroaten holdt Havnaa mye underveis, noe som provoserte nordmannen.

- Det var veldig provoserende, og det var vanskelig å bokse pent mot ham, for han gikk så lavt med hodet og holdt så mye, så det var vanskelig å bokse fint mot ham, og det ergrer meg at jeg ikke klarte å få vist det, sier Havnaa til Dagbladet etter seieren.

- Men, jeg tar med meg denne seieren her, og er fornøyd med den.

Mye å leve opp til Med en far som var verdensmester har 25-åringen fått mye oppmerksomhet rundt sin første proffkamp.

- Jeg føler at jeg har mye å leve opp til, uten at det er negativt. Hvis det hadde gått ordentlig inn på meg så hadde det gjort det, men det gjør det ikke. Jeg har mye å leve opp til, sånn er det bare, og det er naturlig, ettersom jeg har blodet til en som har vært verdensmester, sier Havna til Dagbladet.

- Men folk må være realistiske, det er min første proffkamp. Jeg husker faktisk pappas første proffkamp også, jeg var fornøyd med min, men han var ikke fornøyd med sin, han overbeviste ikke, fortsetter han.

Den norske bokseren forteller at han var overraskende rolig før debuten  i ringen.

- De siste timene gikk overraskende bra, jeg satt alene på hotellrommet, så jeg følte meg rolig og konsentrert på å gjøre det jeg skulle.

I ringen ble han heiet fram av en stor gruppe som satt i salen og ropte navnet hans.

- Det var fantastisk, jeg setter stor pris på alle som støtter meg og kommer ned hit, håper det kommer enda flere.

Klar for ny kamp Nå skal Havnaa bruke de neste timene på å roe seg litt ned, før han skal ut og snakke med alle som har møtt opp for å heie på ham.

Men han også klar for å komme seg tilbake i ringen.

- Jeg vil tilbake i ringen når Sauerland ber meg om det.

• Kveldens boksestevne sendes i sin helhet på Viasats pay-per-view-plattform. Proffdebuten til Kai Robin Havnaa og kampen til Alexander Hagen går direkte på Viasat 4 fra kl. 21. Cecila Brækhus sin VM-kamp, samt junior-VM-kampen til Tim-Robin Lihaug, vises bak betalingsløsningen.

VANT FØRSTE KAMP: Kai Robin Havnaa debuterte som proffbokser mot Tomislav Rudan under Nordic Fight Night i København. 
Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
VANT FØRSTE KAMP: Kai Robin Havnaa debuterte som proffbokser mot Tomislav Rudan under Nordic Fight Night i København. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling