- Jeg har mye erfaring å dele

Landslagstrener i håndball, Marit Breivik, mener at hun kan tilføre erfaring og rutine fra store mesterskap til det nylig oppnevnte landslagstrenerforumet.

(Dagbladet): - Vi har ulik faglig bakgrunn og ståsted, men vi har en felles utfordring: å vinne kamper med et norsk lag, sier Marit Breivik til Dagbladet.I et kollegium med Nils Johan Semb (herrefotball), Åge Steen (damefotball) Roy Johansen (ishockey) og Gunnar Pettersen (herrehåndball) er Breivik både veteranen og den mest suksessrike, med medaljer fra både OL, VM og EM på cv-en. Hun tok over som norsk landslagssjef etter Sven Tore Jakobsen i 1994, og har ledet Norge i ti internasjonale mesterskap. Det forestående mesterskapet i Danmark blir Breiviks fjerde EM som landslagssjef. Som A-landslagstrener har Semb til sammenlikning bak seg ett mesterskap som sjef (EM i 2000).

Vinnerlag

- Hvor har du mest å bidra med overfor de andre? - Erfaring og rutine. Jeg har vært igjennom mange mesterskap, og jeg har erfart at det er mulig å føre et lag fra Norge til topps. Kanskje kan noen av mine erfaringer være nyttige for de andre. Det er opp til hver enkelt å plukke det som passer for dem, sier Marit Breivik. Det første møtet er planlagt allerede før jul, og Breivik ser fram til å møte kolleger på tvers av idrettsgrener. - Dette forumet er et veldig positivt initiativ, for det er lett å bli ensom i en jobb som vi har. Vi legger mye sjel i jobben vår, sier Marit Breivik.

Komponering

Breivik er også den landslagstreneren som har hatt flest utøvere å jobbe med, og som slik også har størst erfaring i å komponere lag, spillestil og å knytte til seg ressurspersoner. Men samtidig påpeker hun at hun er ydmyk i forhold til hva hun selv kan plukke opp hos de andre.- Ingen av de andre er ferske, og jeg kan lite om de utfordringene de står overfor. Dette kan gi utvikling for oss alle, for vi har alle ulike typer erfaring. Det blir kjempespennende, sier Marit Breivik.

ENTUSIAST: Marit Breivik gleder seg til å samarbeide med de andre trenerne i det nye landlagstrenerforumet.