- Jeg har mye erfaring å dele

Landslagstrener i håndball, Marit Breivik, mener at hun kan tilføre erfaring og rutine fra store mesterskap til det nylig oppnevnte landslagstrenerforumet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har ulik faglig bakgrunn og ståsted, men vi har en felles utfordring: å vinne kamper med et norsk lag, sier Marit Breivik til Dagbladet.I et kollegium med Nils Johan Semb (herrefotball), Åge Steen (damefotball) Roy Johansen (ishockey) og Gunnar Pettersen (herrehåndball) er Breivik både veteranen og den mest suksessrike, med medaljer fra både OL, VM og EM på cv-en. Hun tok over som norsk landslagssjef etter Sven Tore Jakobsen i 1994, og har ledet Norge i ti internasjonale mesterskap. Det forestående mesterskapet i Danmark blir Breiviks fjerde EM som landslagssjef. Som A-landslagstrener har Semb til sammenlikning bak seg ett mesterskap som sjef (EM i 2000).

Vinnerlag

- Hvor har du mest å bidra med overfor de andre? - Erfaring og rutine. Jeg har vært igjennom mange mesterskap, og jeg har erfart at det er mulig å føre et lag fra Norge til topps. Kanskje kan noen av mine erfaringer være nyttige for de andre. Det er opp til hver enkelt å plukke det som passer for dem, sier Marit Breivik. Det første møtet er planlagt allerede før jul, og Breivik ser fram til å møte kolleger på tvers av idrettsgrener. - Dette forumet er et veldig positivt initiativ, for det er lett å bli ensom i en jobb som vi har. Vi legger mye sjel i jobben vår, sier Marit Breivik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer