Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har nesten aldri blitt så glad for et mål i hele mitt liv

Matchvinner Dahl-Andersen kjempet mot tårene.

MATCHVINNER: Stavanger Oilers måtte kjempe hardt for 2-1-seieren mot Lørenskog lørdag, men en Christian Dahl-Andersen-scoring i sudden death ga serielederen to svært viktige poeng. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Stavanger Oilers måtte kjempe hardt for 2-1-seieren mot Lørenskog lørdag, men en Christian Dahl-Andersen-scoring i sudden death ga serielederen to svært viktige poeng. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Stavanger Oilers måtte kjempe hardt for 2-1-seieren mot Lørenskog lørdag, men en Christian Dahl-Andersen-scoring i sudden death ga serielederen to svært viktige poeng.

Oilers-helten har hatt en svært tøff periode, og er i det siste blitt flyttet fra første- til fjerderekka.

Lørdag ble han matchvinner i forlengningen da Oilers slo Lørenskog 2-1.

- Jeg har nesten aldri blitt så glad for et mål i hele mitt liv. Jeg måtte faktisk kjempe mot tårene, sa han ifølge Stavanger Aftenblad etter kampen.

At Dahl-Andersen ble matchvinner, gledet Oilers-trener Petter Thoresen stort.

- Det var veldig gøy at han ble matchvinner, og det er selvsagt viktig for oss at han leverer. Vi er helt avhengige av at våre såkalt beste spillere presterer, og det har han ikke gjort så langt denne sesongen, sier Thoresen.

Poengløs Dahl-Andersen har plukket enormt med poeng for Oilers de siste årene, men i vinter har det ikke gått på skinner. I det siste har han vært poengløs i flere kamper på rad, men lørdag løsnet det endelig igjen.

- Dette betyr veldig mye for meg. Jeg sa allerede torsdag at jeg følte jeg var på vei tilbake, og selv om jeg strevde en del og langt fra dominerte i denne kampen heller, så spilte jeg i hvert fall med høy intensitet og hundre prosent innsats. Å bli belønnet med den avgjørende scoringen er helt ubeskrivelig. Det føles som om mange kilo har falt av skuldrene mine, sier han.

Det ble en tett og jevn forestilling i Stavanger mellom lagene på 1.- og 3.-plass i eliteserien. Til slutt måtte det forlenging til for å skille lagene, og der trakk Oilers det lengste strået.

Jages av Storhamar Minuttet ut i sudden death fikk Lørenskogs Christian Söderström to minutter for krysstakling, og det utnyttet hjemmelaget til fulle.

30 sekunder før utvisningen var ferdigsonet satte Dahl-Andersen pucken i nettet, og han sikret med det to poeng til Oilers. Lørenskog reiser hjem med ett.

Nick Plastino ga Oilers ledelsen i undertall fem minutter ut i første periode. Robin Sterner utlignet fem minutter før slutt i annen periode, og flere mål ble det ikke i ordinær tid.

Seieren gir Stavanger åtte poengs forsprang med ni kamper å spille i kampen om å vinne grunnspillet, men Storhamar kan kutte det til fem poeng med seier over bunnlaget Manglerud Star søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media