- Jeg har nok hat i kroppen mot Dagbladet til å gi alt

Vil Kongen av VM ta en Northug og leke med spjælingen fra VG? Har skinerdene i TV 2 og NRK nubbsjans? Det er klart for skiduell.

• Se Kongen av VM møter skijongen Petter Northug
• Se misunnelige og mistroiske medienisser utfordre Kongen av VM
• Se Kongen av VM gå bananas i pølsebua i Kollen
• Se Kongen av VM ta pulsen på Kollen-natta
• Se Pølsa og Kongen av VM vise ekte kjærlighet
• Se Kongen av VM knuse Anette Bøe i spurtduell
• Se Kongen av VM bli ydmyket av hoppjentene
• Se Kongen av VM ta Kollenpublikum i skole

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Stemninga ltgger hatsk som Kollen-tåka over skistadion. Etter at Kongen av VM knuste skidronninga Anette Bøe i oppløpsduell på VMs første konkurransedag, har ryktene gått i mediemiljøet om at den overbevisende seieren var iscenesatt.

Skihanskene er kastet. Sportslige kolleger i VG, TV 2 og NRK vil ikke lenger la Kongen av VM sole seg i seiersdansen. Det er derfor duket for oppløpsduell, knokkelkamp og førstemann i mål med ski på beina.

?Per Angell Berntsen i TV 2 Sporten er første, og kanskje største, utfordrer. Med sine nypreparerte skøyteski, sine 175 centimeter på strømpelesten og 76 kilo på vekta har han ikke tenkt å legge seg ned uten kamp.

- Æ e utrulig tent. En så stor mann som Asle som skryter at han har tatt ei dame på førti kilo. Det ligg prestisje i dette. asså. På en sprint vil dette være heilt åpent. Asle er så sinnsykt cocky nu, så æ skal gi alt. Asle, you`re dead!

Spjælingen fra VG er minst like klar for å klå 110 kilo Dagblad-dynamitt i dobbeldansduell.

- Jeg har sovet svært dårlig i natt. Med Dagbladet og TV 2 på startstreken bobler det i kroppen. Jeg er ikke så godt trent, så det er tungt å se gutta varme opp bak her nå, men jeg har nok hat i kroppen mot Dagbladet og TV 2 til at jeg skal gi absolutt alt, sier Ola E. Stenberg i VG.

Så spørs det da om ikke den 182 centimeter høye og 82 kilo lette 30-åringen fra VG blir veid og funnet for lett i tåkeheimen.

Eneste kvinnelige duellant er Carina Olset (29)i NRK.  Sportsankeret er ingen hvem som helst i langrennssporet. Ragende hele 177 centimeter over bakken og med sine 64 kilo på vekta, er den tidligere aktive skiløperen sogar kretsmester der oppe i det høye nord.

- Jeg kan kanskje slå gutta, men Per Angell er en slu rev. Men man må huske på at det er NRK som er langrennskanalen, og det ligger stor prestisje i dette, sier Olset.

Hele Norges gull-konge, Petter Northug jr. har stor forståelse for at dette er en kamp Kongen av VM ikke tør tape. Særlig ikke hvis kongen må strekke staver for spjælingen i VG.

- Forholdet mellom Dagbladet og VG likner mye på forholdet mellom meg og Hellner, for å si det sånn, sier gull-Petter.