Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har nok startet min siste kamp for Godset

Klausul spikrer Ohr til benken for godt.

LENKET TIL BENKEN: Det er ikke bare sportslige årsaker til at Stian Ohr ikke lenger får starte kamper for Strømsgodset. I dag venter Molde for den nedrykkstruede klubben fra Drammen. - Dette er én av to kamper i året hvor jeg håper Molde gjør det dårlig, sier Ohr til Dagbladet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LENKET TIL BENKEN: Det er ikke bare sportslige årsaker til at Stian Ohr ikke lenger får starte kamper for Strømsgodset. I dag venter Molde for den nedrykkstruede klubben fra Drammen. - Dette er én av to kamper i året hvor jeg håper Molde gjør det dårlig, sier Ohr til Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Følg Molde - Strømsgodset og fem andre kamper i Tippeligaen direkte i livestudio fra kl. 18!

||| MOLDE (Dagbladet.no): Strømsgodset ligger farlig nær et nedrykk. Skal Stian Ohr (31) starte dagens bortekamp mot moderklubben Molde, koster det 400.000 kroner.

— Jeg har nok startet min siste kamp for Godset, sier Ohr til Dagbladet.

Siden tippeligadebuten med Molde i 1996 har Stian Ohr smertelig fått erfare hvor bittert et nedrykk kan være. Han har rykket ned med Start, Stabæk og sist med Molde i 2006. Nå nærmer karrieren seg slutten og en fremtid i Strømsgodset ser han på som nærmest en umulighet.

- Da jeg ble solgt fra Molde etter 2006-sesongen hadde overgangen en klausul om at Molde skal ha mer penger når jeg har spilt 50 kamper fra start for Strømsgodset. Jeg vet ikke nøyaktig summen, men det har tidligere vært antydet rundt 400.000 kroner. Dette er penger Godset også må betale om jeg forlenger kontrakten som utløper i år, forteller han.

Ikke vunnet borte siden 2008

Ohr hevder det er langt fra ideelt å være spikret til benken på grunn av penger. Han mener også at fotballen i Norge har utviklet seg i en retning som gjør det vanskeligere å finne seg en ny klubb nå, enn det var tidligere.

- Jeg kan fortsatt spille toppfotball i noen år til, men med en stor utenlandsimport er det ikke like lett å finne seg en ny arbeidsgiver. Men jeg håper og tror det skal ordne seg, sier han til Dagbladet.

Selv om Ohr ikke spiller fra start i morgen, håper han å bli byttet inn for å bidra i kampen om ny tippeligakontrakt. Strømsgodset har ikke vunnet på bortebane siden august i fjor.

- Jeg har møtt Molde mange ganger som bortespiller med flere forskjellige klubber. Molde er vanskelig å spille mot på eget gress. Ikke siden kampen mot Vålerenga i august 2008 har vi tatt tre poeng borte. Men morgendagens kamp er en enormt viktig kamp for oss. Jeg håper virkelig vi greier å dra i land en seier, sier Stian Ohr.

Kommer gjerne hjem

Tippeligakarrieren startet for Ohr i 1996 under Åge Hareide. Han var da en del av «kyllingrekka»s om besto av ham selv, Thomas Mork og Anders Hasselgård. Selv om de to sistnevnte i den jevngamle trioen har lagt opp som toppspillere, vil ikke Ohr trappe ned med det første. Skulle det åpne seg for at ringen kan sluttes med en tredje periode i Molde, pakker han gjerne kofferten og flytter hjem.

- Jeg er så klart åpen for å komme hjem til Molde om det skulle komme et tilbud.  Men jeg kommer ikke til å be på mine knær om et kontraktsforslag, sier han lattermildt.

Slik Molde har spilt i årets serie, er Ohr klar på at han hadde fått knallhard kamp om en plass på laget. Men det har langt fra overrasket ham at Molde har spilt så godt som de har i år

- Jeg visste før sesongen at Molde hadde et godt lag. Jeg tippet dem som seriemestere i lokalavisa Romsdals Budstikke. Grunnen til det er spillertyper som Makthar Thioune, Mame Biram Diouf og arbeidsjernet Daniel Berg Hestad. Jeg så veldig tidlig at dette laget hadde spillere som kunne avgjøre kamper, hevder han.

Men ikke alle forhåndstips Ohr kom med har slått til.

- Jeg trodde at Strømsgodset skulle gjøre det bedre enn vi har gjort i år. Vi har ikke greid å få marginene på vår side. Men vi vant 3-1 mot Odd sist runde og kanskje greier vi og ta med oss nyvunnet selvtillit inn i dagens kamp. Dette er én av to kamper i året — hvor jeg håper Molde gjør det dårlig, avslutter han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling