Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har nulltoleranse for alkohol

Northug om sine prioriteringer.

KORKER: Petter Northug senker skuldrene i april og mai, resten av året fester han ingenting. Foto: Heiko Junge / Scanpix
KORKER: Petter Northug senker skuldrene i april og mai, resten av året fester han ingenting. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Petter Northug gjør alt for å bli best i ski-VM. Fra første juni og fram til godt etter mesterskapet smaker han ikke alkohol.

 - Jeg har nulltoleranse på alkohol hele sesongen og før sesongen. Jeg har ingen problemer med å ta meg en fest etter sesongen, men jeg drikker ikke fra 1. juni, sier Northug til Adresseavisen.

For å få VM-suksess overlater han ingenting til tilfeldighetene.

- De fleste rundt meg er klar på hvordan jeg prioriterer. Familien kunne sikkert ha tenkt seg å se meg oftere, men slik det er nå setter vi ekstra stor pris på de gangene vi møtes, forklarer Northug.

Treneren hans, Morten Aa Djupvik, sier at valget om å droppe all alkohol i ni måneder er et godt eksempel som beskriver hvordan 25-åringen er.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling