Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har opplevd mobbing og bevisste løgner

Rösler tok bitter avskjed med pressen.

I STRUPEN PÅ PRESSEN: Uwe Rösler tok et nådeløst oppgjør med pressen, og særlig lokalt media, i sin siste pressekonferanse i Viking. 

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
I STRUPEN PÅ PRESSEN: Uwe Rösler tok et nådeløst oppgjør med pressen, og særlig lokalt media, i sin siste pressekonferanse i Viking. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): - Jeg prøvde virkelig å irritere dere gjennom å fortsette, men jeg måtte være realistisk, sa Uwe Rösler da han i dag forklarte hvorfor hans trenerengasjement i Viking nå er et avsluttet kapittel.

Men han sparte det virkelige kruttet helt til slutt, til øyeblikket da pressekonferansen var i ferd med å avsluttes.

- Jeg vil gjerne si noe, avbrøt han.

- Jeg vil si noe om hvordan jeg har opplevd de siste årene, og særlig de to siste månedene som hovedtrener. Jeg forventet kritikk basert på fotballrelaterte fakta, det har alltid vært OK. Det samme har kritikk for resultater vært, sa Rösler, før han kom til poenget:

- Jeg har opplevd mobbing, bevisste løgner, ignoranse og provokasjoner. I perioder har de (lokalpressen) vært respektløse og uprofesjonelle, tordnet han ifølge Rogalands Avis.

Fikk støtte av Østenstad

Også sportsdirektør Egil Østenstad slaktet behandlingen Rösler har fått i media, spesielt i lokalpressen.

- Det har vært et stort trykk mot Viking som klubb og mot enkeltpersoner, og spesielt Uwe. Jeg har lyst til å si at det trykket mot Uwe i perioder har vært om ikke bare voldsomt, men mange ganger over streken. Det gjelder både i forhold til mengde av kritikk, og i forhold til gjentakelse av kritkk. Ordbruk, billedbruk, i tillegg til at vi mange ganger opplevde at pressen bevisst lot være å bruke ting som ville gjort en sak mer balansert.

- Media, og spesielt lokalt media, har utøver høsten flyttet grenser med en ordbruk og en mengde som er vanskelig å forstå og akseptere skal være nødvendig, sa Østenstad.

Men var på ingen måter ferdig:

- Viking og Uwe har sikkert bidratt til at det er blitt sånn, vi har helt sikkert gjort noe feil mot media. Likevel tror jeg mange sitter med et inntrykk av at dette har vært ganske voldsomt mot en person. Uansett hva man måtte mene om Uwe, jobber han steinhardt hver dag. Personer som har gjort alvorlige ting er blitt behandlet bedre enn det Uwe er blitt i høst, mente han.

Var forberedt på å slutte

Selv om både Viking og Rösler avviste at treneren var sparket, og i stedet kom med den sedvanlige «gjensidig enighet»-erklæringen, er ikke Rösler mer naiv enn at han skjønte at noe kunne skje på trenersiden.

Fra å ta bronse i sin første sesong i 2007 endte laget på en elendig 10. plass i år.

- Jeg var ikke fornøyd med resultatene, og det var ikke klubben heller. Jeg kjenner selvsagt til mekanismene i dette yrket. Hvis det bare handlet om meg ville jeg kjempet videre. Men det handler om klubben, og aller viktigst om familien min, sa han.

Han ble også konfrontert med sin egen uttalelse om at han aldri kom til å trekke seg.

- Jeg, Erik Forgaard, Egil Østenstad og Ole Rugland har hele tiden hatt en dialog. Jeg sa til media før jeg dro til Tyskland på studietur at jeg skulle ha flere møter med klubben. Det ble vanskelig å fortsette under disse omstendighetene. Jeg følte at jeg måtte velge mine slag, og at det ville bli veldig vanskelig å vinne dette, forklarte han.

Skryter av spillerne

Rösler får med seg en sluttpakke fra Viking, men ifølge Østenstad er kompensasjonen langt mindre enn den ville vært dersom treneren ble sparket.

Rösler roser spillerne for å ha opptrådt profesjonelt da det stormet som verst.

- Jeg har vært proff i 22 år. Jeg har vætr en del av klubber som ville brukt situasjonen her det siste året, og særlig de siste tre månedene, som en unnskyldning eller alibi. Jeg føler at spillerne ga meg det jeg forventet. Jeg hadde ingen problemer med holdningen deres.

- Hvordan reagerte spillerne på nyheten om at du slutter?

- Det må du spørre dem om. Det var ikke følelsesladet. Spillerne kan lese situasjonen, de er realistiske. Jeg tror ikke det kom som noen stor overraskelse på de fleste spillerne, sier han.

Skal prioritere familieliv

Nå kan det gå mot et sabbatsår for tyskeren, han varlser at han i hvert fall kommer til å prioritere familien det kommende året.

- Jeg må komme over dette nå, jeg kommer til å bruke mye tid med familien og ungene. Nå har jeg jobbet fem år non-stop, ikke mange trenere i Tippeligaen har gjort det. Jeg kommer til å gi familien min masse oppmerksomhet.


- Et års pause?

- Du kan aldri komme med sånne erklæringer. Men jeg skal bruke tid med familien og lade batteriene. Jeg vet ikke hvor lang tid det er snakk om, framtida vil vise, sier han.

Roger Nilsen overtar treneransvaret for Viking ut november. Spillerne har fri i desember før de starter opp igjen med den nye treneren i januar.

Egil Østenstad sier prosessen med å finne en ny trener startet for noen dager siden.

- Viking er i gang med å finne ny hovedtrener. Arbeidet ble påbegynt sist fredag, etter at Rösler var informert og hadde gitt sin aksept til det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media