- Jeg har opplevd mobbing og bevisste løgner

Rösler tok bitter avskjed med pressen.

I STRUPEN PÅ PRESSEN: Uwe Rösler tok et nådeløst oppgjør med pressen, og særlig lokalt media, i sin siste pressekonferanse i Viking. 

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
I STRUPEN PÅ PRESSEN: Uwe Rösler tok et nådeløst oppgjør med pressen, og særlig lokalt media, i sin siste pressekonferanse i Viking. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg prøvde virkelig å irritere dere gjennom å fortsette, men jeg måtte være realistisk, sa Uwe Rösler da han i dag forklarte hvorfor hans trenerengasjement i Viking nå er et avsluttet kapittel. Men han sparte det virkelige kruttet helt til slutt, til øyeblikket da pressekonferansen var i ferd med å avsluttes.

- Jeg vil gjerne si noe, avbrøt han.

- Jeg vil si noe om hvordan jeg har opplevd de siste årene, og særlig de to siste månedene som hovedtrener. Jeg forventet kritikk basert på fotballrelaterte fakta, det har alltid vært OK. Det samme har kritikk for resultater vært, sa Rösler, før han kom til poenget: - Jeg har opplevd mobbing, bevisste løgner, ignoranse og provokasjoner. I perioder har de (lokalpressen) vært respektløse og uprofesjonelle, tordnet han ifølge Rogalands Avis.

Fikk støtte av Østenstad

Også sportsdirektør Egil Østenstad slaktet behandlingen Rösler har fått i media, spesielt i lokalpressen. - Det har vært et stort trykk mot Viking som klubb og mot enkeltpersoner, og spesielt Uwe. Jeg har lyst til å si at det trykket mot Uwe i perioder har vært om ikke bare voldsomt, men mange ganger over streken. Det gjelder både i forhold til mengde av kritikk, og i forhold til gjentakelse av kritkk. Ordbruk, billedbruk, i tillegg til at vi mange ganger opplevde at pressen bevisst lot være å bruke ting som ville gjort en sak mer balansert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer