- Jeg har overhodet ikke noen spiseforstyrrelser

Men Johaug innrømmer at hun har mistet kilo siden fjoråret.

AVSLAPPET: - Jeg kan aldri få en kropp som Petra Majdic eller Marit Bjørgen. Og de kan aldri få min. En må ta den kroppen en er tildelt og gjøre det beste med den, sier Therese Johaug i dette intervjuet med Dagbladet. 
Foto: Erik Berglund
AVSLAPPET: - Jeg kan aldri få en kropp som Petra Majdic eller Marit Bjørgen. Og de kan aldri få min. En må ta den kroppen en er tildelt og gjøre det beste med den, sier Therese Johaug i dette intervjuet med Dagbladet. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug innrømmer at hun har gått ned i vekt siden i fjor. Hun har ikke vært flink nok til å spise nok mat etter at hun økte treningsdosene.

- Men jeg har ingen spiseproblemer, sier hun i dette intervjuet med Dagbladet.

Det har lenge vært snakket i langrennsmiljøet om at naturlig sylslanke Johaug har gått ned noen få kilo siden sist vinter. Etter den overlegne klatreetappen i Tour de Ski, ble det enda mer snakk og i går skrev norsk presse om saken på generelt grunnlag, men med bilder av nettopp Johaug.

- Det stemmer at jeg er litt lettere nå enn jeg var sist vinter. Men det har sine naturlige forklaringer, og har overhodet ikke noe med spiseproblemer å gjøre, sier Johaug til Dagbladet.

Enorme treningsmengder -Hva skyldes det da?

- Jeg har økt treningsmengdene mye foran denne sesongen. I fjor lå jeg på 70 timer i måneden. Jeg økte til 90-100 timer før denne sesongen. Det, samt at kroppen blir mer gjennomtrent og får økt muskelmasse, gjør at forbrenninga øker, sier Johaug.

- Det er en utfordring for idrettsfolk?

- Ja, en stor utfordring. Utfordringen er å kompensere for det en forbrenner med å spise nok og riktig mat. Det kan faktisk være vanskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer